Mi lehet a gond? Kihez forduljak segítségért? Kezelhetö-e gyógyszerrel?

Nem is tudom, hogy írjam körül....depresszio? szorongás? Nem érzem jol magam emberek társaságában...söt, ha lehet kerülöm a nagyobb áruházakat, és ahol tömeg van.nincsenek barátaim.egyedül érzem magam, attol függetlenül hogy egy kapcsolatban élek, ami jo müködönek mondtható.szeretnénk babát, de nem sikerül, és ez még jobban lelohaszt.Folyton idegeskedek, feszült vagyok.Talán köze lehet a két dolognak egymáshoz.Olykor erös szívdobogásom van, és álltalába remeg a kezem is.Állandó sújcsökkenés, étvágytalanság.Éjszakánként nehezen alszom el, és felkelek sokszor éjjel, és betámadom a hütöt édességért.Nem érzem jol magam, nem tudok hízni, 6 kg-ot fogytam 2 hét alatt.Gyengének és jelentéktelennek érzem magam.Dolgozni nem dolgozok, nem járok emberek közé sem.Nem tudok lazitani.Legutóbb a párommal összeszolalkoztunk, és átfutott az agyamon, hogy felkötöm magam.Ekkor én is megijedtem magamon.Ilyenkor álltalában alkohollal probálok lazitani, de másnap minden ugyan az.Probáltam már magamtol rájönni a megoldásra, hogy mi is lehet ez, és mitöl van, de semmi....Létezik errre valami gyógyir? Mert még fiatal vagyok, és komolyan aggaszt a dolog, hogy ilyen vagyok.:( kihez forduljak segitségért? Mert érzem én egyedül nem tudok válltoztatni ezen, és ez nem mostani állapot.Régebben kezdödött.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a depresszió témában

Kedves Kérdező! A leírtak alapján felmerül a depresszió, pánikbetegség, szociális fóbia (mások társaságát kerüli), agorafóbia (zárt tértől való félelem), vagy esetleg egyéb szorongásos kórkép. A fogantatást testi egészség mellett nagy mértékben befolyásolhatja a sok stressz, pszichiátriai eltérések. Az előbbiekben említett kórképek kezelhetőek gyógyszeresen, illetve emellett fontos szerep jut a pszichoterápiának is. Keressen fel pszichiátriai szakrendelést.

Kérdés: 2010. augusztus 10., 11:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 20:25
Kérdések és válaszok: Depresszió
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések
Depresszió
Gyógyszer!
Kedves Dr.Nő!-sajnos vissza tértek a gyógyszerem szedése előtti tünetek.Pedig elég erősnek éreztem magam abban hogy le tegyem 10 év szedés után!Az...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...