antidepresszáns szedése

Életem során legalább 3 alkalommal komoly depresszióm volt, erős öngyilkossági késztetésekkel.Utoljára kb 9 évvel ezelőtt volt a legerősebb a depresszióm, akkor az ideggyógyász orvos: napi kétszeri 0, 5 mg Frontint, napi kétszeri, reggel 1, este fél szem Paroxat tablettát, szükség esetén Lendormint írt fel altatónak.Ez teljesen bevált, teljesen jó a közérzetem.9 éve szedem ezeket a szereket, az orvos nem javasolta azóta sem a szerek felfüggesztését.Kérdésem: Milyen mellékhatása lehet a gyógyszerek tartós szedésének, vagy szedjem nyugodtan életem végéig szedhető? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Veress Dóra válasza antidepresszáns témában

Kedeves Kérdező!

Ha jól van ezekkel a gyógyszerekkel, akkor szedje őket nyugodtan tovább. Tartós szedésük nem okoz károsodást. Javaslom, hogy fél évente keresse fel a háziorvosát és a biztonság, ill. saját maga megnyugtatása érdekében csináltasson egy laborvizsgálatot, ha bármi gond lenne, akkor ez a vizsgálat kimutatja.

Kérdés: 2013. május 01., 21:43 ;Megválaszolva: 2013. május 06., 17:51
Kérdések és válaszok: Depresszió
antidepresszáns
Pánikbetegségre, valamint enyhe depresszióra Sertralin Sandoz 50 mg nevű antidepresszánst kezdtem el szedni 5 nappal ezelőtt, napi fél szemet. A szedés...
Pszichés probléma
Tisztelt Doktor/Doktornő! Folyamatos halálfélelemre, ájulásérzésre cipralexet kaptam. Sajnos egy féltől is olyan rosszul lettem, hogy többet nem...
Szedhetek Roaccutan mellett valamilyen...
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Roaccutant (bőrgyógyászati erős gyógyszert) szedek több hónapja, de már jóval a szedése előtt is szorongtam az...
Magas a vérnyomásom Arixen...
Dr- Bene Orsolya kardiológus Kedves Doktornő! Nagyon megemelkedett a vérnyomásom a fent emlitett gyógyszer miatt, ugyhogy szeretném kérdezni, hogy...
Antidepresszans szedése
Jo napot kivanok. Szeretnem megkerdezni, hogy gyerekvallalas elott mennyivel kell abbahagyni a Trittico gyogyszer szedeset. Probalom fokozatosan csokkenteni az...