Memóriaromlás

Tisztelt Szakértő! Kb 1994 óta szedek antidepresszánst és szorongáscsökkentőt.Rivotril 0, 5 -t 1994 óta, az antidepresszánsok időnként változnak. Kb 2-3 éve kell piracetam hatóanyagot. Azt olvastam az interneten, hogy a depresszió hatására az agyban lévő hippocampus területe fokozatosan zsugorodik, ez a memóriacsökkenésben nyilvánul meg. Ez valóban így van? Mit tudok még tenni...? Mit kell még tudnom? Köszönöm a válaszukat előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza depresszió témában

Kedves Kérdező!

A kezeletlen depresszió okozhat a kutatások szerint memóriaromlást, és agyi idegsejt pusztulást. Ön kezelt depressziós. Miért szed piracetamot? Gondolom jót tenne, ha objektive felméretné, hogy most milyenek a kognitiv funkciói, ami alapul szolgálhatna későbbi esetleges romlás esetére. Ezt neuropszichológiai vizsgálattal teheti meg.

Az agy is szereti a tréninget. Igy olvasson, fejtsen keresztrejtvényt, tanuljon meg kivülről verseket, szövegeket, idézzen fel régen látott helyszineket (mi hol található ott) .

Kérdés: 2012. július 15., 14:10; Megválaszolva: 2012. július 17., 21:33
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések