• Mik az esélyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Pár napja tettem fel egy kérdést édesanyám leletével kapcsolatban, de mivel nem írtam le mindent így ön sem tudott pontosabb választ adni.Leírnám még egyszer kiegészítve a fontosabb eredményekkel, mert nagyon szeretném tisztán látni anyukám állapotát.Tehát a diagnózisa adenocarcinoma amit biopsziával állapítottak meg.Leírnám önnek a kemoterápia előtti leletét, és a legutolsót amit nemrég a 4-ik kemoterá pia után kapott.Tehát az első:C3430 Neopl.pulm.lobi inf.I.d (adenocc.) I2690 St.p. emboliam pulm D4410 Met.gl. supraren I.u. in obs. Mindkét oldalon a rekesz felett durva fibrosist, mk. csúcsban egy-egy 5 mm-es intrapulmonalis elváltozást, a mediastinumban nyirokcsomó megnagyobbodást mutat. Pletysmographias paraméterei és diffuziós kapacitása normál tartományban vannak. Hasi UH mk, mellékvesében 2 cm-es jól határolt echoszegény képletet mutat. Bronchoscopia során endobronchialisan kóros eltérést nem láttunk, a jobb alsó lebenyből képerősítő alatt tüdőbiopsiát végeztünk. Hisztológiai eredmény pulmonalis adenocct.-t igazolt. Onkológiai bizottság kemotherapiát javasolt. T2 N2 M1 Karnofsky-index: 100% Az orvos szerint nem műthető, egyből kemoterápiát javasolt. És a legutolsó ct eredmény:: Jobb lebenyben a bal lingulában a mk. alsó lebeny területén korábban látott inhomogén fedettséjobb kp.lg mértéke csökkent a fibrocitus rajzolatfokozódás változatlanul megfigyelhető A tüdőkben látott apró gócok száma és nagysága változást nem mutat.Pleuralis folyadék nincs. A mediastinumban valamennyi régiójában néhány 5-10 mm közötti nyirokcsomó ábrázolódott. A job mellékvesében apró hypodens képlet, v.s adenoma. BNO:R91H0 WHO:34440 Előző vizsgálatával összehasonlítva a mellkasi status regressio mutat. Fibrosis pulm. Epikrízis: IV stadiumu (ellenoldali parenchymás metastasist adó) pulmonalis adenocc. miatt TAX-CBP-Avastin protokoll szerint kemotherápiában részesült. 4 kezelést követően szeptember 9-én készült mellkas ct regressziót igazolt.Ennek alapján a gyógyszeres onkoterápia folytatható.Fenntartó Avastin kezelésre térünk át. T4 N2 M1 Karnofsky:100% Erre az utolsó eredményre azt mondta a kezelőorvos, hogy van némi javulás és még 2 fél órás kemoterápiát ad édesanyámnak.Ezen kívül azt is mondta előzőleg, hogy erre a daganat típusra nem adhat 6 kemoterápiánál többet, de ezt sem értjük, hogy miért.Igazából csak szeretnénk végre tisztában lenni a helyzettel és tudni azt mik édesanyám esélyei a gyógyulásra, mert a kezelőorvosa semmiről nem tájékoztat pontosan minket.Előre is nagyon köszönöm válaszát.

        Dr. Molnár Katalin válasza a tüdőrák témában

        Kedves Hölgyem, A IV. stádiumú betegség tényleg kemoterápiával kezelendő, mely lehet vénásan vagy tabletta is. A kemoterápiák után, érdeklődni kellene történt-e K-RAS vizsgálat a szövettani lelet elemzése alapján. Amennyiben igen, ezen lelet alapján mondtató ki jár-e erre a betegségre tablettás kezelés vagy sem. Ha a CT-n lenne maradvány tumor, azt meg lehet sugarazni. Ami Önökre vár az az állandó ellenőrzések és megfigyelések sorozata.3-4 havaonta Ct vizsgálat és annak lelete alapján ujabb kemoterápia véleményezése. Az eddigiek során az előírt onkológiai kezelési protokoll alapján kezelték. Üdvözlettel dr. Molnár Katalin


        Kérdés: 2011. szeptember 16., 12:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: