• Vastagbéldaganat májáttéttel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        33 éves nö vagyok.vesegörcs miatt mentem ultrahangra, onnan CT-re. A lelet lényege a következő:"A májban több nagyobb átmérőjű elmosódott kontúrú hypodens jellegű képlet van." Ezt nem értem. " A flexura hepatica területének megfelelően a colon vaskosabb falúnak tűnik, itt a kontrasztanyagot alig halmozó képlet valószínűsíthető, mely felveti vastagbél térszűkítő folyamat lehetőségét" Orvosi vélemény:Met hepatis, Colonon leírt elváltozás felveti térszűkítő folyamat lehetőségét." A kisebb-nagyobb köveket, cystákat már nem is említem... Mit jelent ez az egész?

        Dr. Molnár Katalin válasza a hasi CT témában

        Kedves Hölgyem, mindenképpen utána kell járni a leletben leírtaknak. Az ilyesmit nem szabad félválról venni, tisztázni kell. Béltükrözés az első, mellkas-has-kismedence CT, labor, onkomarkerek levétele a vérből/CA19-9, CEA/ lenne a második lépés. A májban lévő elváltozások tisztázása máj MR vizsgálattal is történhet. Kérem keresse fel háziorvosát, aki az onkológiára irányítja majd a colonoscopia illetve CT és labor eredményekkel. Persze egy Ultrahang lelet még nem mindenképpen csak rosszat jelenthet, de minél hamarább ki kell vizsgálni. Üdvözlettel dr. Molnár Katalin


        Kérdés: 2011. szeptember 15., 20:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 18., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: