Pancoast tumor = alsó végtag bénulás

tisztelt doktor úr/nő! Rokonunkról van szó. pancoast tumort, diagnoztizáltak nála.2010.dec.17-én. Miután másfél évig reumatólógiára jártunk. Ma ott tartunk kecskeméten van az Idegsebészeten. A kezelőorvos tudatta velünk, hogy soha többé nem tud majd lábra álni.Kérdésem az lenne, ha jan.26.-án átviszik az onkologiára, akkor van még esély a sugárkezelésre? mert a doktor úr azt mondta sújos beteg. Ha ilyen beteg akkor miért várnak a kezeléssel napokat heteket?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza Pancoast témában

A "Pancoast" tumor valamelyik felső tüdőlebeny rákos daganata, mely a mellhártyára, a környéki idegekre (a csigolyákat elérve akár a gerincvelőre is) terjed.

Teljesen gyógyíthatatlan.

A tüneteket esetleg enyhíteni lehet, de a betegséget meggyógyítani semmiképpen.

Miért késlekednek a kezeléssel, kérdezi pont tőlem.

Talán tőlük kellene megkérdezni.

Egyébként el tudom képzelni, hogy a gyógyíthatókat veszik előre - kegyetlennek tűnik, de Ön mit tenne?

Sajnos, nem tudok jobbat mondani.

Kérdés: 2011. január 21., 21:41; Megválaszolva: 2011. január 27., 12:15
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt