Emlőultrahang lelet

2 éve a bal mellemből eltávolítottak egy jóindulatú emlőcsomót, amely a későbbi szövettani vizsgálat alapján hamartomának bizonyult. Nemrégiben ultrahangon felfedeztek a jobb mellemben kettő másik jóindulatú csomót (a lelet szerint: " Bal oldalon a felső-alsó negyedben a mamillától kb 5-6 cm távolságra, 2-3 óra között, kb 5 mm nagyságú, ovális, echoszegény képlet ábrázolódik. Jobb oldalon, a belső-alsó negyedben egymás mellett egy 7x4 mm-es és egy 16x5 mm-es echoszegény, kicsit lobulált, solid képlet ábrázolódott. Az axillákban patológiás szerkezetű nyirokcsomó nem látszik. Bal oldalon néhány echoszegényebb, megtartott szerkezetű reactiv nyirokcsomó van. Vélemény: Fibroadenoma mammae l.d.? Kontrollra jan 19-én várjuk, ekkor FNAB-t végzünk.") Ma megyek a vizsgálatra, de a biopsziát illetően meggondoltam magam, és inkább mégsem járulok hozzá. Tehát a kérdésem az, hogy egyrészt mit jelent a lelet hétköznapi nyelvre fordítva, és hogy milyen alternatív gyógymódok léteznek ennek a gyógyítására, mert műtétet nem akarok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza Emlődaganat témában

Én sem tudok többet annál, mint amit le tetszett írni a legutóbbi ultrahang leletről.

20 éves korban nagy valószínűséggel valóban fibroadenomáról lehet szó, ami teljesen jóindulatú.

Persze csak sejttani ("cytológiai") vizsgálattal, azaz tűszúrásos mintavétellel lehetne ezt bizonyítani.

Ha fibroadenoma, akkor hagyni lehet a mellében, néhány hónap múlva újra ellenőrizni kell.

Hormonális fogamzásgátlót szed?

3-4 hónapig most nem kellene szedni (hogy normális menstruációk legyenek) .

Kérdés: 2011. január 19., 13:01; Megválaszolva: 2011. január 27., 12:13
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt