Ca 125 értéke

Tisztelt Doktor Úr! Először bemásolom előző levelem és a kapott választ is: "Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kiderült, hogy a CA 125 értékem 74. Orvosom azt mondta, lehet, hogy endometriózisom van. Viszont ahogy utánalvastam, ez más, rosszabb betegségeket is jelenthet. Mennyire kell megijednem (bár már meg vagyok rendesen)? Azt is olvastam, hogy ezt a mutatót nem szabad közvetlen menstruáció előtt közben és rögtön utána végezni, mert akkor is mutathat magasabb értéket. Nekem a ciklus 3. napján nézték, mert más hormonokat akkor kellett. Ez mennyire számít magasnak, mert láttam már itt-ott ezer felettiről is írtak? Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm! Nóra Válasz: 2010-08-19 10: 43: 08 29 éves Nóra. Milyen célból kellett nézni a CA 125-öt? Valami női baja lehetett, de erről természetesen nem ír. Azt írja, hogy más "hormonokat" is kellett nézni a vérben, milyeneket, és miért? (A CA 125 egyébként nem hormon) . Hüvelyen keresztül végzett ultrahang ("transzvaginális ultrahang") vizsgálat szükséges a petefészkek állapotának megítélésére. Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás, onkológus" Kérdéseire válaszolva, másfél éve nem esem teherbe, ezért néztek hormonokat, és az orvosom kiírta a CA 125 megnézését is. Peteérés figyelemmel kísérése céljából az utóbbi hónapokban többször voltam UH-on, volt, hogy hüvelyit csináltak. Orvosom most laparoszkópiát javasolt. Mennyire számít ez a 74-es érték magasnak, és az, hogy a ciklus 3. napján nézték, okozhatja-e, hogy ilyen magas lett? Mielőbbi válaszát megköszönve: Nóra

Dr. Nagykálnai Tamás válasza tumormarker témában

29 éves Nóra.

Változatlanul állítom, hogy ÉP petefészkek mellett a CA-125 magasabb értéke (74) igazán nem jelent semmit. Mi a csudának csinálták egyáltalán?

Beteg petefészkeknél (petefészekrák eltávolítása után, a betegség követésére, stb.) persze más a helyzet.

A vérből más "hormonokat " is néztek, írja Ön ismételten.

Ezeket persze nem részletezi most sem.

A CA-125 egyébként nem hormon.

Űjra megkérdezem, mert nem látok tisztán: miért ment a nőgyógyászához, milyen panasza volt?

Írjon, igyekszem gogyózni a problémán:

Kézcsók

Kérdés: 2010. augusztus 23., 10:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 12:11
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Aggódom a nővérem miatt!
Tisztelt Dr-nö! A nővérem problémaja a puffadás volt! Csináltak Nála külömböző vizsgálatokat.Kiderült, hogy a máján ciszta van és még...
CA 15-3 // 34, 30 U/mL //
Tisztelt Doktor Nő! Tisztelt Doktor Úr! Kérem szíveskedjen tájékoztatni, mit jelent a fent nevezett vizsgálat? Az én eredményemnek mi a...
Mi a bajom?
A tumormarkerek száma a kétszerese a szervezetben a koleszterinem nagyon alacsony az orvosom mégsem küld sehová mit tegyek?
Csekély esély?
Tisztelt Doktor/nő! Lázas, hidegrázós betegséggel kerültem vévételre, (sok epekövem van) a tumor market 19-9-es érték a normális ezerszerese...
Megelőzésre kemot?
üdvözlöm! A tumormarker értékeim magasabbak lettek, mint kellene ezért az orvosom megelőző kemoterápiat javasolt.Erről még nem hallottam. Miért...