CA 125

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kiderült, hogy a CA 125 értékem 74. Orvosom azt mondta, lehet, hogy endometriózisom van. Viszont ahogy utánalvastam, ez más, rosszabb betegségeket is jelenthet. Mennyire kell megijednem (bár már meg vagyok rendesen)? Azt is olvastam, hogy ezt a mutatót nem szabad közvetlen menstruáció előtt közben és rögtön utána végezni, mert akkor is mutathat magasabb értéket. Nekem a ciklus 3. napján nézték, mert más hormonokat akkor kellett. Ez mennyire számít magasnak, mert láttam már itt-ott ezer felettiről is írtak? Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm! Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a tumormarker témában

29 éves Nóra. Milyen célból kellett nézni a CA 125-öt? Valami női baja lehetett, de erről természetesen nem ír. Azt írja, hogy más "hormonokat" is kellett nézni a vérben, milyeneket, és miért? (A CA 125 egyébként nem hormon). Hüvelyen keresztül végzett ultrahang ("transzvaginális ultrahang") vizsgálat szükséges a petefészkek állapotának megítélésére.

Kérdés: 2010. augusztus 17., 14:19; Megválaszolva: 2010. augusztus 19., 10:43
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás
Jobb oldali hasi fájdalom
2017-ben műtöttek vastagbél daganattal. Azóta rendszeresen járok ellenőrzésre. 2020 márciusban voltam CT-n, szeptember végén laborban, ultrahangon...