Májáttét

Kedves Doktornő/Ur! Szeretnék választ kapni a következő problémámra. 2008-ban emlőmütéten estem át, kaptam 25 sugárkezelést.2009. márciusában CT vizsgálaton voltam /korábbi GIST daganat mütét utáni ellenőrzése/. A CT vizsgálat eredménye 4-5 májáttétet mutatott. Ezután kemo-kezelést kaptam 6 alkalommal 12omg Epi-ADM, 120 mg Taxotere. A kezelések befejezése után hasi UH vizsgálat történt melynek véleménye Met.hep. jelenleg nem látható.November elején ugyancsak a korábbi GIST daganat ellenőrzése miatt megint CT vizsgálaton voltam, mely a korábbi áttéteket mutatta. Vélemény: Az intrahepaticus képletek az alapbetegség hepaticus érintettségének megfelelnek.Előző vizsgálata óta progresszió nem véleményezhető. Melyik eredménynek lehet hinni? Mi következhet ezután, egyáltalán a CT vélemény mit jelent? Milyen reményem lehet, mik az életkilátásaim. Kérem szives öszinte válaszát. Köszönöm Éva

Dr. Csuth Ágnes válasza májáttét témában

Tisztelt Éva!

A májáttétek megítlésében a CT vzsgálat a pontosabb, hiszen ekkor kontrasztanyag adásával lehet javítani az érzékenységen és nem akadályozza semmi a vizsgálatot, még ultrahang esetén a vizsgálófej mozgása behatárolt. A mostani CT-n a korábbi CT-hez képest a helyzet nem romlott, azaz sem számban, sem méretben nem növekedtek az áttétek. A májban lévő epeutak megfelenek az Ön jelenlegi állpotának. A további onkológiai gondozás, illetve kezelés szükséges! A konkrét eseélyekről a kezelő onkológust érdemes megkérdezni, hiszen őneki állnak azon pontos információk a birtokában, amik nélkül korrektül véleményt mondani nem lehet.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. november 04., 22:26; Megválaszolva: 2009. november 04., 22:26
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
hasi uh értelmezése
Tisztelt Doktornő! Tanácsát szeretném kérni, hogy hogyan lehetne még segíteni a betegen, akinek 1 évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak.Tavaly...
Szükséges-e műtét?
Tisztelt Doktornő! 2013-ban műtöttek vastagbél daganatra.2015 március 4-én a PET CT nagyméretú, necroticus májáttétet igazolt. A normál méretú...
májáttét
Tisztelt Címzett! Édesanyámnak májáttétje van emlődaganatból, majd csontáttétből indulva. Jelenleg nagyon gyenge a máj működése, hasa...
Máj- és tüdőáttét
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 84 éves férfi rokonomat vastagbéldaganattal operáltak kb 1 éve. 2 hónappal ezelőtt a CT és a röntgen vizsgálat egy...
Máj áttét
Tisztelt Doktor úr/nő    Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni hogy, anyósomnak volt egy garatdaganatja sugárkezelésre járt...