Vélemény

Szeretném megkérdezni, hogy a férjem szövettani lelelete mit jelent. Az magyarul is oda van irva, hogy a holyag rosszindulatu daganata. Én próbáltam már megnézni szotárakba és szeretném megkérdezni, hogy jól gondolom -e Egy rosszindulatu szemölcs a hólyagon? Illetőleg lehet-e attól, hogy kb, 1O éve vérhigitót szed / kb, l éve plavixot és sycumárt is/ Mitomycin C Kyova 2 mg port /injekcióhoz/ adnak tiz adag van benne / tizszer adják? / Ezt miért adják- ez kemoterápia? Kiújulhat-e ez a betegség, mikor és milyenek az életkilátásai. Semmi próbléma nem volt csak hasi ultrahangot csinálták és ott látták meg idén augusztusban.Semmiféle vérzés és fájdalom nem volt. Eztán 3 havonként holyagtükrözést csinálnak? Vagy ez CT -vel és UH megállapitható? A lelelten ez van irva Mikroszkopos leirás Mikroszkoposan HE festés után papilláris transitionalis sejtes daganatszövet fragmentumok azonosithatok reakciómentes vizenyős kötőszöveti stromával összefüggésben Simaizon a prepráutmban nincsen. A daganat sejtek enyhe foku polymorphiát polychromasiat mutatató fellazult magokkal birnak 7 sejtréteget meghaladó számú rétegben boritják a kötöszövetes tengelyeket osztodó sejt nem látható. A kötöszövet felé a daganatsejt fészkek éles határt mutatnak lobos reakció nem látható Difinitiv stroma invázió a morphologióai jelei a vizsgált keresztmetszetekben nincsenek jelen. Vélemény Papilláris non invaziv Grade-I differenciáltságu fokú transitionalis sejtes carcinoma fragmentált részletei a vizsgált anyagban.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza hólyagrák témában

Tisztelt Kérdező!

Férjének sajnos hólyagrákja van. A megjelenése szerint lehet "papilláris" (itt erről van szó) , ami bizony a szemölcsre hasonlít.

Ez a jobbik eset, mert nem lap szerint, mélyen infiltrálva terjed, hanem inkább felszínesen, szinte kivirágzik a nyálkahártyáról.

Jó jel, hogy Grade 1, azaz a legenyhébb fokozatú, kevés a sejtosztódás a mikroszkóp alatt.

Jó jel szintén, hogy nem szűri be, nem infiltrálja a mélyebb rétegeket sem.

Végig kell csinálni a Mitomycin hólyag-öblítéseket, remélhetőleg az összes daganatos sejt leválik és kipisili.

Sajnos, a hólyagrák kiújulásra elég erősen hajlamos, tehát rendszeres kontrollok kellenek majd, és kiújulás esetén azonnal újbóli kezelés.

Az ilyen felszínes hólyagrákkal sok-sok évet lehet élni, csak állandó urológiai ellenőzés alatt.

Jobbulást: Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2008. november 20., 15:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:16
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Hólyagrákra hajlam?
Édesanyámnál 70 éves kora körül áttét nélküli húgyhólyag-rákot diagnosztizáltak. Kérdésem, hogy ez jelent-e számomra rizikófaktort, nagyobb...
húgyhólyagrák
Apukámnak 1 éve húgyhólyagrákja van. Már 3-szor műtötték mindig kiújult. Most kapott volna injekciós kezelést, ami talán segített volna, hogy ne...
Mit várhatunk?
nagy kiterjedésű hólyagtumort igozoltak, ezért TUTURt végeztek, a szövettani eredmény Carcinoma urotheliale papillare Grade I. pT1 volt. Később TUR...
Hólyagdaganat kezelés-mennyire...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a hólyagdaganat azon utókezelése, mikor egy katéteren keresztül folyadékot...
Húgyhólyagrák terápia
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Édesapám 67 éves, egy hónapja ultrahanggal húgyhólyagrákot diagnosztizáltak, amit tegnap tükrözéssel meg is...