Emlőmirigy elváltozás, kell-e kezelés?

Üdvözlöm. Nagyon sok a várakozási idő a továbblépéshez, a szövettanra is rengeteget kellett várnom. Szeretném tudni, hogy a továbbiakban mire kell számitanom, kapok e kezelést, dolgozhatok e újra? Teljesen kimerít a sok várakozás mire tovább lehet haladni, mellékelem a szövettant. Köszönöm előre is a válaszát.

Dr. Baki Márta válasza DCIS témában

Tisztelt Levélíró! A szövettan alapján az emlő mirigyek kivezető csatornáiban találtak “sejtnyutgalanságot”, amely nem érte el a rosszindulatú fokozatot. Ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy rosszindulatúvá válhat. A jelenleg érvényben lévő, az Egyesült Államokbeli Központi Rákintézet (National Comrehensive Cancer Network) ajánlása alapján sugárkezelés és néhány évig tartó hormon kezelés javasolt. Természetesen figyelmebe kell venni, hogy az Ön családjában esetleg fordult-e elő valamilyen daganatos betegség és Önnek esetleg még milyen más egyéb betegséget diagnosztizáltak. A javasolt terápia mellett véleményem szerint dolgozhat, s hosszabb távon csak ellenőrzést igényel a fenti javaslat alapján. Tisztelettel: dr. Baki Márta

Megválaszolva: 2023. október 29.

Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések

Szükséges-e műtét?
Mammográphiai szűrővizsgálaton voltam, ahol bal oldalon, kb. 2 óra irányában a széli rész közelében, 2íx1í mm nagyságú területen, csoportos...
Melldaganat
Tisztelt Doktornő! Júliusban műtöttek mell meszesedéssel. 2.5 cm-es területről volt szó és jóindulatúról. A szövettan viszont kimutatta, hogy rosszindulatú és...
Emlőbiopszia, fájdalom
Here műtét után sport
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy eltávolítottak az egyik oldali herémet daganat miatt, a kezelőorvos azt mondta a műtétet követően 3-4 hét...
Koponya MRI fehérállományi góc
Tisztelt dr. Baki Mária! Tisztában vagyok vele, hogy csatolt koponya MRI leletem értékelése, és a pontos diagnózis felállítása személyes konzultáció...
Emlődaganat kezelése részleges emlő...
Tisztelt Doktornő! 74 éves Édesanyám mellkas műtét utáni szövettani erdeménye: Diagnózis: Jobb emlő excindátum: invazív emlőcarcioma NST, Nottingham grade:...