Jobb oldali hasi és derék fájdalom

Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát. Igen volt. Nőgyógyászat negatív. Székletvér negatív. Vese uh volt :kp.kehelyvégben találtak köveket jobb vese kp.3mm est hangárnyékot adó kis kő , alsó kehelyvégben pedig egy-egy 1 mm-es kis kő. Azt mondta az Urulógus, hogy ezek néma kövek nem hiszi, hogy ez okozná az erős fájdalmat. Nem mindig egyszerre fáj, van mikor éjjel csak a hasam, (egy éve egy pontban) van mikor a derekam lüktet annyira fáj. Azt sem tudom, hogy összefügg e vagy csak véletlen. Olykor, egyszerre fáj. Minden esetben jobb oldalon. Mozgás nem esik nehezemre. Ma mintha hirtelen mozdulatra a hasam jobban fájt volna de csak egy pillanatra. Epekőre gyanakodott még az orvos, vagy mozgásszervire. De nem érzek mozgásszervi gondot az az igazság, semmi nehezítettség nincs a mozgásban. Hasi uh negatív. Ct negatív. Vérkép jó. Crp jó. Vizelet vér, poz. Nem volt egy évvel ezelőtt soha ennek a fájdalomnak jele. Hirtelen jött, akkor kezdeteknék nagyon fájt beleszédültem és puffadás volt akkori tünet.Nem társult még derékfájdalom akkor még hozzá. De ugyanúgy egy pontban a hasamon mint most. Ma már maradnak ki napok , hogy nem fáj és( nem puffadok egyáltalán). De ha beindul úgy tudnám leírni mintha valami begyulladna, tompa és olykor lüktető.Rendre vissza tér a fájdalom. Mintha a nospa picit segítene. Nem tudok családban bél daganatosról. De széklettel nem láttam gondot. Aranyér az van. Nem tudok mire gondolni. Úgyérzem béltükrözésen kívűl mindent kivizsgáltak. Fogyás nem volt.. Köszönettel, Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza hasi fájdalom, kivizsgálás, fájdalom ambulancia témában

Kedves Andrea!

Valóban, nagyon kellemetlen, rossz érzés ez a levelében jelzett fájdalom. Valószínű, hogy gasztroenterológusnak meg kellene még magát mutatnia. Ugyanakkor a további kórisme felállításában nagyban segítene, ha minden nap este, lefekvés előtt feljegyezné – naplót vezetne – hogy aznap éppen milyen időszakban, mekkora fájdalma volt, s annak jellege milyen volt: pl.éles, késszúrásszerű, tompa, nyomó, hasogató, stb… A fájdalom meddig tartott, akkor Ön éppen mivel foglalkozott, a tevékenységében zavarta-e vagy sem. Esetleg vett-e be valamilyen gyógyszert vagy más dolgot tett-e a fájdalom csökkentése, elkerülése érdekében. Ha a gasztroenterológiai vélemény alapján szervi eltérés nem igazolható, akkor néhány szakrendelőben működik úgynevezett fájdalom ambulancia, ahol a részletes adatok alapján további segítséget kaphat.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. február 07., 21:49; Megválaszolva: 2021. február 09., 07:43
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt