laphámsejtes hólyagrák esélyek

Tisztelt Doktornő! 64 éves édesanyámnál az elmúlt héten laphámsejtes hólyagrákot diagnosztizáltak, mely 10x8x8, 5 cm kiterjedésű, és folyamatosan növekszik. Kívülről tapad a hólyag falához, de már áttörte a hólyagot. Nem lehet tudni, hogy van-e áttét, mivel ezzel kapcsolatban nem végeztek vizsgálatokat. Sajnos először tályogként kezelték, a szövettani vizsgálat után közölték velünk, hogy rosszindulatú daganatról van szó, és nem operálható. Mivel tályogként kezelték, ezért a hasán van egy csúnya seb, és emiatt nem jöhet szóba sem a kemoterápia, sem a sugárterápia. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen állapotban operálható-e a tumor? Valamint milyen lehetőségek, terápiák léteznek arra, hogy ne képezzen áttéteket?

Dr. Tóth Judit válasza epehólyagrák témában

Kedves kérdező!

Sajnos igy nem elég az adat, de talán azt gondolom eltávolításra került az epehólyag, aminek a szövettanát közölre....

Látni kellene, hogy mennyire sikerült az épben eltávolítani, milyen tulajdonságú pontosan a szövettan alapján..

Ennek a típusú daganatnak a kezelése elsősorban sebészi, másodsorban kemoterápia, és igen ritkán, esetleg a tünetek enyhítésére jöhet szóba sugárkezelés.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2017. május 12., 20:55; Megválaszolva: 2017. május 13., 08:13
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Pontosítás2
Tisztelt Doktor úr!   Elnézést kérek a figyelmetlenségemért. Tehát az előző kérdésem az volt, hogy a CT leletben megállapított eltérés...
Lelet éretelmezés
Daganatos betegseg
Méhtestrák kiújulás
Duzzanat a lábszáron
Kedves Doktornő Mindkét lábszáramon a sípcsont mellett észrevettem egy-egy duzzanatot, ugyanott vannak, annyi különbséggel, hogy az egyik puhább...