• kiegeszito kezeles kemoterapia, sugarkezeles mellett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornõ, Edesanyamnal kb 1 honapja vegbeldaganatot diagnosztizaltak, mely rosszindulatunak bizonyult a szovettani vizsgalat alapjan. Az elvegzett CT vizsgalat alapjan attet nem mutathato ki egyeb szervekben. Onkologus orvosa 5 hetes napi szintu sugarkezelest valamint az elso es otodik heten kiegeszito kemoterapias kezelest rendelt el. Ezek utan fog sor kerulni a mutetre. Kiegeszito kezeleskent a kovetkezo gyogyszeresz altal ajanlott szereket szedi: Avemar, C-Vitamin, Beres-csepp, Multi tabs Immuno, buzafule, Zell oxygen plus. A kerdesem az lenne, hogy ezen szerek nyugodtan alkalmazhatoak-e vagy gyengithetik esetleg a sugar- ill. kemoterapias kezeles hatekonysagat? Az elvegzett CT vizsgalat hasnyalmirigy gyulladast is kimutatott Kernem roviden foglalja ossze, hogy mi az amit On javasolna (taplalkozas, sport, vitaminok), melyek jotekony hatassal lehetnek a beteg altalanos kozerzetere. Valaszat elore is nagyon koszonom.

        Dr. Tóth Judit válasza a étrend témában

        Kedves Kérdező! Tudom, hogy segíteni akar, de nem javaslom ezeknek a szereknek a használatát. Megváltozhat a sejtek sugárérzékenysége és változhat a hatékonyság. A buzafűlétől hasmenése lehet, a túlzott vitaminbeviteltől pedig a daganatsejtek növekedhetnek gyorsabban. A kezelés mellett hasmenései lehetnek egyébként is és ezért nagyon vigyáznia kellene az étrendjére. Sok kalória szükséges, hogy ne fogyjon, egyébként pedig könnyen emészthető ételeket érdemes fogyasztani. A természet ezt ugy oldja meg, hogy lesznek ételek, amiket panasz nélkül tud fogyasztani és kíván is, és vannak olyanok, amiket nem fogad el.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. február 11., 15:14; Megválaszolva: 2016. február 12., 16:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: