• Izomgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Gyártósoron dolgozom.Három lépés előre,három lépés vissza,8 órán át.Közben izom görcseim vannak a lábamban,melyek hajnaltájt szoktak jelentkezni.Egy idő után elmúlnak,és még érzem aznap a fájdalmat. MOzgással szoktam gyógykezelni.2008-ban volt vészes magnézium hiányom.Győrben dolgoztam,az Audi logisztikai területén,targoncavezetőként.Sokat túlóráztam,aludni jártam haza. Azóta próbálom pótolni a hiányt.Eleinte pezsgő tablettával,majd magnezium citráttal.Sajnos a panaszok nem szüntek meg.Egyoldalúan táplálkoztam.Tejterméket alig fogyasztottam,mivel mindig hasmenés volt a vége.Halról ne beszéljünk,mert otthon az fizikai dolgozónak megfizethetetlen.Kicsit jobb volt amikor üzemi konyhán vásároltam az ebédem. Majd jött egy munkanélküli időszak,amikor feketén dolgoztam.Sajnos a sok mirelit étel és a kóla elsavasította a szervezetemet.Ekkor tanultam meg főzni. Azóta is gyakorlom. Mióta külföldön élek,kezdem bevezetni az étrendembe a csokoládét,halat,tej termékeket,kókusztejet.Igyekszem minél többet mozogni.Hétvégente gyalogtúrázom a közeli erdőkben.Rendszeres fogyasztója lettem a góji bogyónak.Lassan javulok.Hétfőn kezdek egy karate tanfolyamot.Szeretném megkérdezni,hogy mire kell figyelnem,és hogy mit tehetek az egészségemért? Tisztelettel Szalai Tibor

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Étrend témában

        Kedves Kérdező! Az egészséges táplálkozás része a tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztása, melyet a leírtak szerint megpróbál az étrendjébe illeszteni. Fontos, hogy rendszeresen megfelelő mennyiségű folyadékot is fogyasszon. A goji bogyó napjainkban divatos, Kínából származó termék, mely C és A vitamint is tartalmaz. A csokoládé fogyasztása nem feltétlenül szükséges a napi étkezések során, nagyobb mennyiségben nyilván nem ajánlott. Egészsége megőrzése érdekében évente, ha nem történne meg, menjen el szűrővizsgálatokra.


        Kérdés: 2019. március 02., 11:36; Megválaszolva: 2019. március 04., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: