vállizom beültetése lehetséges?

2014.áprilisban volt egy chondrosarcoma (grade 2) mütétem, eltávolították a jobb vállizmot, a felkarcsont egy részét amit protézissel pótoltak és a teljes lapockámat. Azóta nem tudom megmozdítani a karomat csak könyöktől lefele, tahát a könyök az hajlik. Az volna a kérdésem, hogy valahol a világon létezik olyan, hogy a vállizmot (visszanöveszteni) , pótólni úgy, hogy az funkcionálisan is működjön? Olyat hallotam, hogy tudnak fület meg orrot növeszteni.Vagy végleg így maradtam?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza sarcoma témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerte nélkül nem tudok pontos választ adni. Izmot beültetni, növeszteni még nem tudnak. Ilyenkor inkább az izom áthelyezés az ami szóba jön és ami jelentős funkció javulást eredményezhet. Erről mindenképpen operáló orvosát kellene megkérdezni, mert Ő ismeri az anatómiai viszonyokat (milyen izmok kerültek eltávolításra, milyen erek-idegek maradtak meg) és így Ő tud erről Önnek megfelelő tájékoztatást adni.

Kérdés: 2015. január 08., 21:24; Megválaszolva: 2015. január 13., 11:19
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT