Leiomyosarcoma

Tisztelt Dr. nő/úr! Már korábban is írtam önöknek. Kaptam is rá választ amit nagyon köszönök. Most egy új fejlemény jelentkezett betegségemmel kapcsolatban és kíváncsi lennék az ön véleményére. Sajnos az Angol orvosokba nem nagyon bízom meg. Mint korábban írtam 3 csomó volt a herezacskómban, jobb oldalon egy vizes, és ami rákos volt, bal oldalon is volt vizes amit én nem tudtam és egy kis ciszta. Kiderült, hogy az ondóvezetéken levő, Leiomyosarcoma volt. Ez miatt a teljes jobb oldalt eltávolították, bal oldalról a cisztát kivették, a vizet leszívatták. Itt Angliában nem tartják be az előírt utólagos ellenőrzéseket, így Magyarországon mentem el egy ultrahang vizsgálatra. A vizsgálat eredményét szó szerint megírom. „ A jobb herét eltávolították /tu.miatt/. A bal here normális nagyságú, benne caudodorsalisan egy 17mm legnagyobb átmérőjű, rekeszes, cystosusképlet van. A here körül közepes mennyiségű szabad folyadék látható, valamint caudalisan és lateralisan tágabb vénás plexusok ábrázolodnak, melyek Valsalva manöverre kaliberüket több, mint a duplájára növelik revense flow is kialakul. A mellékhere farki régiója kiszélesedett, inhomogén. Vélemény: tu.tesris susp.l.s, verico-et hydrocele testis.l.s, epididymitis l.s.” Az lenne a kérdésem ön mit tenne? Itt mint első műtétem előtt nem javasolják a műtétet. El lehet távolítani a csomót úgy, hogy a herém megmaradjon? Félek, hogy megint rákos vagyok. Az Angol orvos szerint én gyógyult vagyok. Tudom, hogy el kell távolítani, mondtam is az Angol orvosnak, de ő azt mondja, hogy életem végéig naponta kell injekciózni magam, ha eltávolítja. Igaz ez az állítás? Az eddigi műtéteimnek, lehetnek izom, és csont fájdalmas mellékhatásai? Tisztelettel: Mátyás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bíró Krisztina válasza sarcoma témában

Kedves Mátyás!

Mivel a here UH lelet alapján felmerül a heredaganat lehetősége, feltétlenül javasolnám hogy a lelettel együtt keressen fel egy urológust! remélhetőleg mégsem daganat, de nem árt az óvatosság. Ha mindkét here eltávolításra kerül akkor 3 havonta adott egyszeri hormoninjekcióval, a tesztoszteron szint fenntartható. Persze vannak injekció mentes módszerek is. Az izom és csontfájdalom, nem valószínű, hogy a hereeltávolítással összefügg.

üdvözlettel:

Dr. Biró Krisztina

Kérdés: 2014. szeptember 11., 11:39; Megválaszolva: 2014. szeptember 12., 19:14
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettani lelet értelmezése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2016 januárjában egy leiomyosarcomát távolítottak el a hasüregből. Ezt követően három havonta jártam különböző...
vállizom beültetése lehetséges?
2014.áprilisban volt egy chondrosarcoma (grade 2) mütétem, eltávolították a jobb vállizmot, a felkarcsont egy részét amit protézissel pótoltak és...
Sarcoma rák
Lágyékomban jobb oldalon kb. 5cm hosszú 1, 5cm átmérőjű csomó volt. Urológus szakorvos nem látta veszélyesnek, azt mondta „valószínűleg egy...
Szarkóma
A bal saroktájékon növekvő nyomásérzékeny duzzanat műtéti eltávolítása után a szövettani eredmény monofázisos synovalis sarcomát...
Nyirokcsomó daganat
édesanyámnál nyirokcsomó sarcómát diagnosztizáltak.a primer daganat a kulccsontnál alakult ki, amit műtéttel eltávolítottak, majd a tüdején 3-6...