• Vérképelemzés és vérszegénység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kérem, az értékek elemzésével adjon tájékoztatást nekem, hogy a jelen helyzet egy vérszegénységi állapot vagy esetleg már súlyosabb probléma jelentkezése. Az utóbbi hetekben több vérvételen voltam az első adatok miatt, így 3 leletemet jegyezném fel, az első és második egy hetes különbséggel készült, a harmadik a második után másnap, ezek után 2 zacskó vért kaptam. A további leleteimről nem tudok, pedig volt azóta vérvételem a kórházi tartózkodás alatt. A véremben a következő értékek tértek el a tartománytól: Hemoglobin: 79, 8 g/L 82.9 77 Hematocrit 0, 26 L/l 0, 279 0, 263 MCV-VVT térf. 57fL 57, 5 58, 3 MGH-VVT HGB tart. 17pg 17, 1 17, 1 Lymphocyta 1, 46 30, 1% 1, 68 34, 6% 2, 25 36% Monocyta 0, 39 8, 04% 0, 48 9, 88% 0, 62 10% WBC FVS szám 4, 85 G/L 4, 86 4, 51 RBC-VVt 4, 65 T/L Vas 2, 3 umol/L Ferritin 3, 0 Folsav 19, 7 Ezeket a gyógyszereket szedem rendszeresen: Merckformin, Gliclada, Vidonorm, Paroxat, Controloc. köszönettel Vider Miklósné

        Dr. Tóth Judit válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! A laborleletéből vérszegénység látható, aminek a hátterében valószínűleg a vashiány állhat. Annak tisztázására, hogy mi miatt hiányzik az építőelemként feltétlenül szükséges vas a szervezetből feltétlenül szükség van: nem szívódik fel a vas, vagy nem visz be elég mennyiséget, vagy lassú alattomos vérezgetésekkel veszíti el? Ezek a kérdések további vizsgálatokat tesznek szükségessé. Találgatásokba nem szívesen bocsátkoznék, de ilyenkor tanácsos a gyomor-bélrendszer, esetlegesen a nőgyógyászati eredetű vérezgetést kizárni. További jó egészséget kívánok!


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2014. december 29., 18:34; Megválaszolva: 2014. december 29., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: