rákszűrés

Üdvözlöm. Rákszűrésnél p3 lett az eredmény, javaslat ismétlés. Betadine kúpot kaptam egy hétig használtam de fájt, így abbahagytam. Mindíg p2 voltam eddig, a p3 az orvos azt mondta se nem jó se nem rosz a p3. ilyenkor nemértem az eredményt. köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza cytológia témában

Kedves Kérdező!

A cytológiai mintavétel azt hivatott kimutatni, hogy a méhnyak területén lévő sejtek normál formátumot mutatnak, vagy attól eltérnek. Az egyértelmű rosszindulatúság, vagyis a méhnyakrák nem mindig zárható ki egyetlen mintavétellel, főleg azokban az esetekben, ahol a hüvelygyulladás. hormonhiány miatt "károsodott" sejteket nyernek.Ilyenkor a cytológus ismétlést kér. Valószínűleg a kísérőszövegben jelezte azt is, hogy gyulladásra utaló jeleket észlelt és a kezelést követően kéri az újabb mintavételt.

Ha az orvos által felírt kezelést nem tudta használni bátran menjen vissza és mondja meg az orvosának, mert így tud segíteni, másik gyógyszert felírni.

Ha nem érzi egyértelműen a hüvelygyulladás tüneteit sajnos a folyamat attól még fennállhat, tehát mindenképpen érdemes végére járni a dolognak.

Konkrétan a kérdésére válaszolva tehát a P3 azt jelenti, hogy a cytológus orvos addig nem tudja kizárni a rosszindulatúságot, amíg a gyulladás okozta sejttorzulás nem szűnik meg.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2014. december 24., 13:15; Megválaszolva: 2014. december 25., 18:55
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát. Igen volt. Nőgyógyászat negatív. Székletvér negatív. Vese uh volt :kp.kehelyvégben találtak köveket jobb...
Műthető? Gyógyítható?
Édesapámnak két nagyobb kiterjedésű lipómát sebészeti beavatkozással az arcról (jobb fülhöz közeli rész) eltávolítottak 2016-ban, mely kb. egy...
Előző kérdésemhez
T Doktornő Előzőleg melldaganatommal kapcsolatban kérdeztem Önt. Szeretném még kiegészíteni a szövettan leletem mikroszkópos...