Kemoterápia és antibiotikum

Tisztelt Dr. Úr / Nő! Apukám nagyon beteg többféle rákja van, a patkóbélből indult ki, aztán érintette a hasnyálmirigyet is, ezeket műtötték, a hasnyálmirigyet csonkolták, illetve a májban tályogok voltak ezeket pedig tisztították. Jelenleg a májon is áttéteket feltételeznek.. (bár szerintem lehet ciszta és tályog is..) műtét után a gyomorban és a májban is továbbra is gyulladások voltak és jelenleg is nagyon valószínűsítek egy gyomor vagy nyombélfekélyt, illetve egy olyan fokú gyulladást ami még inkább hányásra irritálja apukám egyébként is meggyengült szervezetét. A hányás korábban gyomorvédő infúzió adásakor valamelyest mérséklődött, de antibiotikumos kezelés ennek ellenére sem történt, kivétel a műtét utáni pár nap. Azóta eltelt kb 1, 5 év és még csak meg sem próbálkoznak semmiféle antibiotikummal! -Szedjen hányás csillapítót és savcsökkentőt aki beveszi és 5perc után úgyis kihányja..!? Kérdésem a következő: Kemoterápiás beteg nem kaphat pl amoxicillint? mit kaphat? Tisztában vagyok vele, hogy a kemoterápia és a tumorok is erősen megterhelik a hasnyálmirigy és a máj működő részét, de nem hiszem, hogy az a megoldás hogy a szervezete semmiféle támogatást nem kap egy gyulladás megszüntetésére, csak naponta 500ml sós infúziót!: ( (Nagyon erős apukám, túlélt sikeresen egy komoly tüdőembóliát és 1mélyvénás trombózis is..) Azért sem hagy nyugodni ez mert nekem is volt már gyomorfekély problémám és ott 2féle antibiotikummal és 1savcsökkvel kezeltek (hosszú nyöszörgés után, amikor már vizet sem tudtam inni! ) Számomra elviselhetetlen hogy apukám semmit nem tud enni, semmit nem tud inni! minden nap epét hány az orvosok pedig elnézést a kifejezésért de leszarják. szabad az út lefelé ennyit tudnak, UH szerint, mégsem marad meg benne 2korty víz. Kemoterápiás betegnek (Gemzar) használhat-e, meg lehet-e próbálni adni csökkentett adag pl: 2-3x500mg Amoxicilint? Várom válaszát, mert ha adható akkor szeretném majd kérni neki. Ön a génvizsgálatról mit gondol? Köszönettel

Dr. Nagykálnai Tamás válasza tumoros megbetegedés témában

Tisztelt Kérdező!

Semmit nem ír a Papa diagnózisáról (műtét típusa, ideje, szövettani eredmény) , az alkalmazott kezelésekről (kemoterápia, milyen gyógyszerek, milyen mennyiségben) jelenlegi leleteiről. Ilyen módon nem lehet véleményt mondani.

Miért gondolja, hogy antibiotikumra van szükség? Milyen baktériumot igazoltak?

Leveléből úgy látom, nagyon nincs jóba az orvosokkal.De miért is kérdez engem, hiszen én is csak egy orvos vagyok.

Tisztelettel: dr.Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2013. január 13., 14:13 ;Megválaszolva: 2013. január 17., 00:27
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Bordákon Rákos Daganat
Kedves Webdoktor! Azért írok mert már csak Önben a reménységünk. Apósomnál rosszindulatú daganatot állapítottak meg ami a bordáin van és már...
Dudor a torokban
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt Doktornő, kérdésem a leletemmel kapcsolatban lenne, nem értem pontosan.loop conisatio után ezt az eredményt kaptam. Mennyire nagy a baj?...
Gégerák sugárkezelése
Üdvözlöm! Édesapámnál 2007-ben gégerákot diagnosztizáltak, total laryngectomia történt. Sajnos ez év márciusában kiderült, hogy kiújult neki....
Laphàm daganat vizsgàlat
Tisztelt Baki Márta Doktornö, édesapámnál a nyár közepén diagnosztizáltak laphám daganatot. Mivel anyu egy éve halt meg hasnyálmirigy rákban...