Szarkoidózis

Tisztelt Hölgyem/Uram! Szarkoidózis gyanújával CT előtt állok, a tüdőröntgenen észlelt hilusok kiszélesedése miatt. -Kérdésem az lenne, hogy a szarkoidózis járhat-e izületi-izom fájdalommal, a csontok hasogatásával, influenza szerű fájdalmakkal? -Másik kérdésem pedig, hogy szarkoidózis esetén ártalmas-e masszíroztatni, mert olvastam, hogy gyulladásos megbetegedéseknél nem javasolt, hiszon a masszázs beindítja a vér és nyirokkeringést, nem tudom ebben az esetben gondot okoz-e? Válaszát köszönöm!

Dr. Hangonyi Csilla válasza sarcoidosis témában

Kedves Kérdező!

A sarcoidosis, egy olyan gyulladásos betegség, mely érinthet egy, vagy több szervet.Tünetei között szerepelnek a gyengeség, fáradékonyság, izom, végtagfájdalmak, ízületi panaszok is. Ebben az időszakban, valóban nem ajánlott a masszázs.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2012. november 30., 08:17; Megválaszolva: 2012. december 02., 21:38
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?