Lehet rákom?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Mind a két lábszáramon duzzadt nodusok jelentkeztek, ezt a bőrgyógyász állapította meg. Ő elküldött vérvétel,góckutatás és mellkas rtg-re. A rtg-n volt hilus kiszélesedés, újabb rtg- ott az orvos azt mondta sarcoidosis. Elküldött ct-re. Leírnám hogy ott mi szerepel a leleten. A felső mediastinumban paratrachealisan és a supraaorticus erek között többszörös, 8-19 mm rövid átmérőjű egymással egybeolvadó, megnagyobbodott nyirokcsomók vannak. A középső mediastinumban a vena cava superior-aortaív szögletében 14, ettől dorsalisabban, 21, illetve lateralisan 14mm átmérőjű, igl.ábrázolódik. Az aortaív mentén többszörös 6-14mm-es nyirokcsomó látható. Subcarinarison 40x56 mm átmérőjű nyirokcsomó conglomeratum van. Mindkét oldalon peribronchialisan többszörös,14-22mm-es confualódó nyirokcsomók ábrázolódnak, a lebeny és segmenthörgőket egyenletlenül szűkitik. Perihilarisan a tüdőállományban jobb oldali dominantiával többgócú, 5-14mm-es mérettartományba eső infiltratunok ábrázolódnak, illetve a tüdőparenhyma más részében a légtartalom csökkent, tejüvegh szerű opacifitás figyelhető meg. Tumorra suspect jel nem észlelhető. Pleuralis vagy pericardialis folyadékgyülem nem látható. Az axillaris régiókban pathológiás Ikl. nem ábrázolódik. Normál tág aorta. Cor nem nagyobb. A mellékvesés szabályos megjelenésüek. Vélemény: - Mediastinails és bilateralis hilaris lymphadenomegalia - Infiltratum pulm. I.u. - Sarcoidosis Kérem mondjon nekem valamit, lehetek rákos? Nem mondanak semmit az orvosok. Rettegek, hogy nem tudom felnevelni az 5 éves kisfiam. Hörgőtükrözésre jövőhéten megyek. Lábamon eléggé fájnak ezek a nodusok. Egyébként más tünetem nem nagyon van, maximum néha fáj a hátam. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza sarcoidosis témában

Kedves Kérdező!

Fiatal felnőtt korban gyakori betegség a Sarcoidosis, ami jóindulatú, és jól kezelhető.Az eddigi vizsgálatok szerint Önnek is ez a betegsége van,a tünetek típusosak de a korrekt diagnózishoz és kezelés elkezdéséhez szükséges mintavétel ami a hörgőtükrözés során kivitelezhető.

Aggodalomra semmi oka.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. július 26., 15:07; Megválaszolva: 2020. július 31., 12:56
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sarcoidozis vagy tüdőrák CT lelet
Jó napot. Lábamon másfél éve megjelentek lilás plakkok, amik viszkettek is, és kitapinthatók voltak. Bőrgyógyászaton kapot szteroid krémek nem...
Medrol elhagyás tünetei
Kedves Doktornő, 1 évvel ezelőtt diagnosztizáltak szarkoidózissal, mely a tüdőmben lévő nyirokcsomók megnagyobbodásában mutatkozott meg. Tavaly...
Terhesség Sarcoidosisban
Tisztelt Doktornő! Tavaly nyáron kezdődtekk a panaszaim, amit alapos kivizsgálás, medrol kúra, bronchoscopia és mediastinoscopia követett, ahol...
szarkoidózis
Kedves Doktor Nő! Röviden leírnám a problémámat 2014 novemberében fennakadtam egy tüdőszűrésen, ahol különböző vizsgálatokat követően a...
Sarcoidosis specialista keresése
Tisztelt Dr Hangonyi Csilla Doktornő! Zalaegerszegen lakom, és 2012 őszén diagnosztizáltak nálam tűdő sarcoidosist szív érintettséggel. Egy évig...