Apocrin carcinoma?

Kérem segítsenek, hogy édesanyám a leírt adatok szerint mire számíthat. Tovább küldték a SOTE RAd. és Onkoterápiás klinikára az Onkológiai Team-hez konzíliumra. Klinikia adatok: FNAB történt a bal emlőbimbó alatt 6 óra tájt tapintható mintegy tojásnyi UH-al inhomogén szerkezetű területből. Mikroszkóp alatt a H.E. festett kifejezetten sejtdús keneteken nagyszámú dissotialt sejtalak, ill.rendezetlen háromdimenziós sejtcsoportok formájában hámjellegű daganatsejtek azonosíthatók be, ezek ductalis karakterűek, cytoplasma szegélyük széles, eosinophil, néhol vacoulisalt, a mag ovoid, félretolt, mérsékelten polymorph. Diagnózis: neoplasma malignum mammae C-50.8. Carcinoma 8010.3 A vizsgálat alapján az emlő nagy valószínűséggel invasiv carcinomájáról van szó, felmerül apocrin carcinoma lehetősége. Köszönöm segítségüket!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza emlődaganat témában

Az első dolog az, hogy a mama emlőrákját mielőbb meg kell operálni.

A műtétkor kivett daganatos szövetet részletesen feldolgozzák mikroszkóposan - az így kapott leletektől függ az utókezelés - tehát előre ezeket nem lehet megmondani.

Kézcsók

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. október 15., 20:52; Megválaszolva: 2012. október 17., 18:29
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Onkológiai másodvélemyény...
Kedves Doktornő, A kérdésem az lenne, hogy jelenleg gemcitabin kezelést kezdtünk el (2 alkalommal) és mind a kétszer nagyon rossz állapotba került...
Emlő rosszindulatú elváltozása
Tisztelt Doktornő! Októberben a jobb emlőmben 9 óra irányában egy 17x4 mm és 7 óra irányában egy 5x4 mm daganatokat diagnosztizáltak.Csontizotóp...
Triple negatív emlőrák
Kedves Doktornő! Sajnos nem tudom rövidre fogni, mert így teljes a történet Kérem szíves véleményét az alábbiakkal kapcsolatban: 57éves...
Mell rosszindulatú daganata!
Tisztelt Orvos! Rendszeresen jártam mammográfiára, eddig semmi problémám nem volt. November végén voltam újra., akkor már a Radiológiai kép: A...
melldaganat kezelése
A következő problémával fordulok Önhöz: 30 éves vagyok, kórelőzményemben Sclerosis Multiplex szerepel, amely jelenleg tünetmentes. 2010...