Merckformin

Tisztelt Webbeteg! Elmentem egy vércukor terhelésre, ahol az alábbi eredményeim születtek: Vércukor terhelés: 0 perc -4, 9 mmol/l 60 perc - 11, 2 mmol/l 120 perc- 7, 1 mmol/l; Szérum inzulin 0 perc- 10, 0 mU/l 60 perc - 168, 6 mU/l 120 perc- 177, 3 mU/l. Az orvos metformin kezelés bevezetését javasolta (gyerekvállalás előtt állok még) , 2 hétig napi 1X500 mg Merckformin XR, majd folyamatosan napi 2X500 mg Merckformin XR szedését javasolta. Szeretnék kérni egy megerősítést, hogy ezekkel az eredményekkel valóban inzulin rezisztens állapotban vagyok és a gyógyszer szedését Ön is javasolná? Üdvözlettel: Timicic

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

Valóban inzulinrezisztens és a 60 perces érték alapján 2es típusú diabetest lehet kimondani, így tekintetbe véve, hogy babát szeretne, megfelelő terápiát kapott. Emellett azonban életmódváltással (mozgás és 1200 kcal és 160 gramm szénhidrát tartalmú diéta) gyógyszermentesen is segíthet a dolgon (azért a gyógyszer sem elhanyagolható ebben az esetben) .

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 01., 23:00; Megválaszolva: 2011. február 02., 13:42
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra