Vércukor érték csökkentés

Kedves Doktornő! Édesapám e hét szerdán érkezett haza a kórházból lábszár amputációt követően. A kórházban inzulinnal állították be a vércukorszintjét, értékei rendszerint 4, 5-8 közöttiek voltak. Az orvosa a következő értékeket írta fel beadásra actrapidból és inzulatardból: R: 11E A és 12E I; D: 7E A; E: 9E A; 22óra: 12E A. Itthon a fenti értékeket követve és az étkezési adagokat is betartva vércukor értéke 10, 5-14, 5 között mozog. Mi ez esetben a teendő? Növelhetőek a kiírt adagok? Milyen adagolást javasol? Clexane injekciót kell még adnia magának még 7 napig, más gyógyszereket nem szed, csak fájdalomcsillapítót. Láztalan. A rehabilitációs kezelése 2 hét múlva kezdődik el, addig tartózkodhat itthon. Válaszát előre is megköszönve. Üdvözlettel: T.Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

A reggeli vércukorértékek adják meg, hogy mennyi esti Insulatardra van szükség, ha azok 6 mmol/l alatti értékeke, akkor a 22E IT elegendő. A nappali értékek tekintetében jó a bázis (IT) , ha szénhidrátmentesen (ezt nehéz betartani, általában, tojás, fehérje, zöldség fogyasztását javasoljuk) a vércukorszint nem ingadozik. Ha a vc érték emelkedik, akkor az IT reggeli adagjának emelése javasolt. Amennyiben a napközben étkezések előtti vc érték rendben van, de étkezés után magasabbakat mérnek, akkor mindenképpen szükséges a gyorshatású Actrapid emelése, minadddig, míg az értékek nem normalizálódnak.

Remélem tud mit kezdeni az információkkal. Ha ez így nem elegendő, akkor mindenképpen érdemes személyreszabott konzultációt kérnie.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 30., 09:35; Megválaszolva: 2011. január 31., 14:23
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után