Cukormérés

Van egy optimum vércukormérőm, eddig ezt használtam s ez alapján inzulinoztam, és állapítottam meg, hogy mennyi CH-ehetek. Most új vércukormérőm van Palm lab ami legalább 2 egységgel többet mér. Más rendszerű tesztcsík miatt. Melyik eredményt vegyem figyelembe ezek után az inzulin beadásakor.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

Ha más módszerrel mér a vércukormérő, akkor lehet ennyi eltérés, de mindenképpen érdemes megnézni a párhuzamos méréseket, hogy nem csak technikai gondról van szó. Ha az Optimum vércukormérő általán mért értékek mellett jó HbA1cje volt, akkor nem adnék több inzulint a magasabbnak mért vc értékekre, mert akkor esetleg hypozni fog a későbbiekben.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 27., 10:25; Megválaszolva: 2011. január 28., 13:41
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra