Tetoválás, piercing cukorbetegen

Én 8 éve cukorbeteg vagyok, és asztmás is, de az orvosom szerint minden rendben van nálam, semmi szövődmény (a cukorbetegség miatt) . A célom az lenne most, hogy megtudjam: a cukorbetegségem miatt lehet-e tetoválásom, illetve piercingem? Úgy hallottam, hogy nekem veszélyesebb lehet, igaz ez? Vagy "csak" ugyanolyan veszélyeket hordoz, mint más embereknek? Előre is köszönöm a segítséget!

WEBBeteg szakértő válasza cukorbetegség témában

A tetoválás és a piercing veszélye a fertőzés kialakulása. Ez cukorbetegeknél sokkal nagyobb eséllyel alakul ki. Ha a vércukorháztatás rendezett, ez a rizikó kivédhető, de ez nem jelenti azt, hogy nem lép fel szövődmény.

Az alábbiakat tartsa szem előtt, ha mégis a piercing vagy a tetoválás mellett dönt:

Az a rész, mely rosszabb vérkeringésű, pl. boka, vagy az a rész, ahova inzulint ad, ne legyen érintett.

A tetoválás/piercing előtt kérdezze meg gondozó diabetológusát is, az igényesebb helyeken orvosi véleményt kérnek a művelet elvégzése előtt.

Ha elkészült a mű, fokozottan figyelje a fertőzés jeleit, előtte tökéletes fertőtlenítés és utána is megfelelő kezelés szükséges.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. július 09., 22:31 ;Megválaszolva: 2010. szeptember 30., 15:33
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után