• Felment a Cukrom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2es tipusu cukorbeteg vagyok gyógyszeres 6 és 8 között volt a cukrom.De most 12dikén voltam váll sebészeten és kaptam a vállamban ínekciót és 1ampula Diprophost. És azóta az éhgyomri cukrom 13, 6.és evés után 16, 6 és utolag derült ki hogy szteroidót tartalmaz.De sajnos ugyan úgy fáj a vállam nem használt. Azt szeretném meg tudni hogy mikor megy ki a szervezetemből ez a szteroidós ínekció hatása.Elöre is köszönöm.........

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        A Diprophos elhúzódó hatású steroid, általában 1 hónap a hatástartama, de az intenzitása természetesen csökkenhet, ennek megfelelően csökken a vércukorértéke is. Ennek ellenére én nem várnám meg, amíg kiürül a steroid, hanem egyéb módon (mozgás, gyógytea, gyógyszeremelés) tennék ellene, annál is inkább, mert nem feltétlenül csak a gyógyszer lehet a "ludas", még akkor sem, ha a legnagyobb valószínűsége ennek van.

         


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-03-16 14:23:29; Megválaszolva: 2010. március 16., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: