• Magas vércukorszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő!

        2-es tipusú cukorbetegséget állapítottak meg nálam másfél hónapja 16 volt a cukrom. Azóta diétázok már 7 kg-t sikerült fogynom (120kg voltam)de reggel megmértem a cukrom és mégis 13 volt.miért nem megy le? mit tehetek még hogy lemenjen? félek hogy inzulinoznom kell magam.Szeretném kérdezni az inzulin tényleg hízlal e? nem szeretném a szépen leadott kilókat visszaszedni.

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        Elsőként: az inzulin nem hízlal, de ha a vércukorszint a sok inzulin miatt csökken, akkor azt étkezéssel lehet emeleni és ha az ember kalóriát visz, be az már hízlal.

        A második dolog: Ha csak diétázik, akkor azt természetesen gyógyszerekkel is ki lehet egészíteni, mielőtt inzulint kezelésre kerülne a sor, ezért kérdezze meg háziorvosát vagy még szerencsésebb, ha diabetológushoz fordul személyesen, mert a 13 mm/l vércukorérték annyira már magas, hogy ne várjon ezzel a lépéssel tovább.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-03 12:17:22; Megválaszolva: 2010. március 03., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: