Deflazacort Bőrgyulladásra

Nem Magyarországon kaptam a kezelést, de egy tályogra, deflazacorte tartalmú szteroidot kaptam, amit 5 napig 2x 30 mg szedtem. Nagyon sok rosszat olvastam róla. Soha semmi bajom nem volt, egészséges vagyok, de a kérdésem az, hogy ez a szteroid ennyi idő alatt tud cukorbetegséget okozni? Nem volt a cukrommal soha semmi baj, remélem ez után sem lesz. Válaszokkal megtisztelnének. Köszönöm szépen.

Dr. Tänczer Tímea válasza szteroid kezelés témában

Kedves Kérdező! Ha egyéb hajlama nem volt a cukorbetegségre, 5 napos szteroid kezelés nem jellemzően okoz tartós vércukor emelkedést, elhízást, diabéteszt. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2020. november 08.

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Szemfájdalom 2
Kedves Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és, hogy alaposan átolvasta a problémámat! Nagyon hálás vagyok! Válaszát követően fel is kerestem egy...
40 évesen
Tisztelt Doktornő Az utolsó menstruációm október 30.-án kezdődött. Novemberben voltam rákszűrésen, szerencsére minden rendben. November 12.től szteroid...
Inzulinrezisztencia felismerése
Tisztelt Doktornő! Gasztroenterológiai panaszaim miatt (minden napos hajnali éhség kb fél éve) OGTT tesztet kértek tőlem, aminek az eredménye a következő: A...
Hiperglikémia
Kedves Doktornő! Egy komplikált esetben szeretném kérni a segítségét, hosszú ideje küzdök 1-es típusú cukorbetegséggel. A kérdésem arra irányulna, hogy az...
Vércukor érték inzulinrezisztencia...
Üdvözlöm! 8 hónapja diétázok, mert IR-t diagnosztizáltak nálam. Az értékeim a következően voltak: 0 perces vc 5,1, 60 perces vc 10.3, 120 perces vc 7,3...
Diabetes interneten hirdetett...
15 éve cukorbeteg vagyok /2-es tipusú/ gyógyszeres kezelésben részesülök/Meforal 850/. Interneten különböző csodapirulákat hirdetnek, pl. Diaform +. Telefonos...