Deflazacort Bőrgyulladásra

Nem Magyarországon kaptam a kezelést, de egy tályogra deflazacorte tartalmú szteroidot kaptam amit 5 napig 2x 30 mg szedtem. Nagyon sok rosszat olvastam róla. Soha semmi bajom nem volt, egészséges vagyok, de a kérdésem az, hogy ez a szteroid ennyi idő alatt tud cukorbetegséget okozni? Nem volt a cukrommal soha semmi baj, remélem ez után sem lesz. Válaszokkal megtisztelnének. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza szteroid kezelés témában

Kedves Kérdező!

Ha egyéb hajlama nem volt a cukorbetegségre, 5 napos szteroid kezelés nem jellemzően okoz tartós vércukor emelkedést, elhízást, diabéteszt.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2020. október 30., 16:28; Megválaszolva: 2020. november 08., 20:47
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség , IR
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés