• Deflazacort Bőrgyulladásra

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nem Magyarországon kaptam a kezelést, de egy tályogra deflazacorte tartalmú szteroidot kaptam amit 5 napig 2x 30 mg szedtem. Nagyon sok rosszat olvastam róla. Soha semmi bajom nem volt, egészséges vagyok, de a kérdésem az, hogy ez a szteroid ennyi idő alatt tud cukorbetegséget okozni? Nem volt a cukrommal soha semmi baj, remélem ez után sem lesz. Válaszokkal megtisztelnének. Köszönöm szépen.

        Dr. Tänczer Tímea válasza a szteroid kezelés témában

        Kedves Kérdező! Ha egyéb hajlama nem volt a cukorbetegségre, 5 napos szteroid kezelés nem jellemzően okoz tartós vércukor emelkedést, elhízást, diabéteszt. Üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2020. október 30., 16:28; Megválaszolva: 2020. november 08., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 55 éves nő vagyok, 165 cm magas és 57 kg, sportos testalkatú. A most 25 éves fiammal terhességi cukorbeteg voltam, azóta nem volt gondom. Évente végeznek laborvizsgálatot nálam és először 2017-ben lett magas az éhgyomri...
        Tisztelt Webbeteg! 18 hetes kismama vagyok. Ir diagnózissal, 42-es BMI-vel. Évek óta 160gr ch diétát tartok, több-kevesebb sikerrel.A terhességem óta igyekszem minnél pontosabban betartani.Korábban 2x 1000 mg Meckformint szedtem amit a 12. héten...
        Kedves Doktornő! 20 hetes kismama vagyok, 4.babámat várom. Otthon méregettem a cukrom, s mivel mértem rossz értékeket.. (7.8-8 evés után 1 órával) így elmentem korai terhelésre 16 hetesen. Ennek az eredménye: Megnevezés / Test Érték /...
        Tisztelt Doktornő! Feleségem szülés után let cukorbeteg. Immár 23 éve. Az utóbbi időben nem tudja kontrollálni a cukorszintjét. Főleg az éjszakákkal van probléma. Hónapok óta éjszakánként többször felébreszt hogy neki magas a cukra és...
        Nem Magyarországon kaptam a kezelést, de egy tályogra deflazacorte tartalmú szteroidot kaptam amit 5 napig 2x 30 mg szedtem. Nagyon sok rosszat olvastam róla. Soha semmi bajom nem volt, egészséges vagyok, de a kérdésem az, hogy ez a szteroid ennyi...
        Üdvözlöm! 47 éves, 162cm magas, 118kg.os nő vagyok. Nagyon sokat diétáztam, fogyóztam már életemben, volt hogy több kiló is lement, de vissza is jött. 4 éve diagnosztizáltak nálam Oddi spinchter szindrómát. Kb 3 éve eszek nitromint 2,6...