Mi lehet ez?

Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogyha nem eszem 2-3 óránként, elkezdek remegni, gyengülni, homályosan látni stb. A városomban járok belgyógyászhoz, aki csináltatott 2 lépéses terheléses vizsgálatot + inzulint is nézte. Azok rendben voltak. Amikor ezek a tünetek előjönnek és megmérem, nagyrészt jó a vércukrom. Az orvosom szerint eszegessek 2-3 óránként, plusz 180 ch diéta. A diétara nincs időm, de ezen kívül odafigyelek, mit eszek (egészségeset, normál mennyiségben) . Ez a folyamatos éhség, és "cukor leesés" érzés megnehezíti az életemet. Akkor is előjön rajtam, ha ülő munkát végzek, és nem terhelem fizikaival magam. Ezek mindig evésre múlnak el, kb. 15-20 perccel rá. De ha nem esik le a cukrom (mivel jók olyankor az értékek) , akkor mi ez? Azt nem gondolom, hogy az egész napos rágcsálgatás megoldás, mikor így is sokat híztam már. Más fél napokat kibír étel nélkül, nekem pedig a leglehetetlenebb helyzetekben is ennem kell, pl. értekezlet, vizsga, stb. Az Ön véleménye is érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy mit kellene megnézetnem, vagy milyen úton induljak a javulás felé? Amiben biztos vagyok, hogy nem szorongásos tünetek - mert sajnos azokat jól ismerem régről - és így van összehasonlítás alapom. (egyéb betegségeim: - pajzsmirigy alul/felül működés, ez változó, próbáljuk orvossal belőni, hogy jó legyen, de nem mindig sikerül / - pánikbetegség, amely antidepi gyógyszerrel kezelt, és régóta nincs szorongásom / - IBS - ez még kérdéses az orvosnak is, de valószínűleg az)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza hipoglikémia témában

Kedves Kérdező!

A probléma összetett, érdemes lenne a leleteit bemutatni, illetve egy 3 órás vércukorterhelést végezni, óránkénti vércukor és inzulin meghatározással.

Amíg a kivizsgálás tart, addig marad az életmód kezelés.

Rosszullét alatt mérje meg a vércukrát, ezt jegyezze fel, illetve mitől szűnik a rosszullét.

Figyeljen a glikémiás indexre, igyekezzen összetett szénhidrátokat fogyasztani.

üdv:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2020. augusztus 02., 16:30; Megválaszolva: 2020. augusztus 04., 21:46
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség , IR
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés