• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogyha nem eszem 2-3 óránként, elkezdek remegni, gyengülni, homályosan látni stb. A városomban járok belgyógyászhoz, aki csináltatott 2 lépéses terheléses vizsgálatot + inzulint is nézte. Azok rendben voltak. Amikor ezek a tünetek előjönnek és megmérem, nagyrészt jó a vércukrom. Az orvosom szerint eszegessek 2-3 óránként, plusz 180 ch diéta. A diétara nincs időm, de ezen kívül odafigyelek, mit eszek (egészségeset, normál mennyiségben). Ez a folyamatos éhség, és "cukor leesés" érzés megnehezíti az életemet. Akkor is előjön rajtam, ha ülő munkát végzek, és nem terhelem fizikaival magam. Ezek mindig evésre múlnak el, kb. 15-20 perccel rá. De ha nem esik le a cukrom (mivel jók olyankor az értékek), akkor mi ez? Azt nem gondolom, hogy az egész napos rágcsálgatás megoldás, mikor így is sokat híztam már. Más fél napokat kibír étel nélkül, nekem pedig a leglehetetlenebb helyzetekben is ennem kell, pl. értekezlet, vizsga, stb. Az Ön véleménye is érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy mit kellene megnézetnem, vagy milyen úton induljak a javulás felé? Amiben biztos vagyok, hogy nem szorongásos tünetek - mert sajnos azokat jól ismerem régről - és így van összehasonlítás alapom. (egyéb betegségeim: - pajzsmirigy alul/felül működés, ez változó, próbáljuk orvossal belőni, hogy jó legyen, de nem mindig sikerül / - pánikbetegség, amely antidepi gyógyszerrel kezelt, és régóta nincs szorongásom / - IBS - ez még kérdéses az orvosnak is, de valószínűleg az)

        Dr. Tänczer Tímea válasza a hipoglikémia témában

        Kedves Kérdező! A probléma összetett, érdemes lenne a leleteit bemutatni, illetve egy 3 órás vércukorterhelést végezni, óránkénti vércukor és inzulin meghatározással. Amíg a kivizsgálás tart, addig marad az életmód kezelés. Rosszullét alatt mérje meg a vércukrát, ezt jegyezze fel, illetve mitől szűnik a rosszullét. Figyeljen a glikémiás indexre, igyekezzen összetett szénhidrátokat fogyasztani. üdv: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2020. augusztus 02., 16:30; Megválaszolva: 2020. augusztus 04., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!
        Körömgombától szenved?