cukorszint és szex

Tisztelt Doktor nő/Doktor úr! Élettársam 44 éves nő. Gyermekkora óta cukorbeteg. Rendszeresen inzulinozza magát. Így is néha nagyon magas (15) , néha pedig nagyon alacsony a cukorszintje (2) . Az elmúlt egy-két hónapban vettem észre, hogy szeretkezéseink végére szinte minden alkalommal leesik a vércukra és szinte teljesen önkívületi állapotba kerül (mintha részeg lenne) . Nem is emlékszik később már szinte semmire. Lehet összefüggés a cukorszint leesése és a szeretkezés között? Ha igen, milyen megoldás lehetséges? Gondoltam már egy kis csokizgatásra kezdésként, de ha még sincs összefüggés, akkor félő, hogy felmegy a vércukra... Segítségét előre is köszönöm.

Dr. Brasnyó Pál válasza cukorbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Az intenzív testmozgás vércukoreséssel járhat, ezt azonban több tényező is befolyásolhatja: pl.: ezt a megelőző étkezéskor bevitt szénhidrátmennyiség az akkor adott inzulin dózisa, a testmozgás előtti vércukorszint. Mindenképpen javasolt megelőző vércukor ellenőrzés, mert lehet, hogy már akkor is alacsony vércukorérték látszik.

Tekintettel arra, hogy több tényező is befolyásolhatja a vércukor változását, érdemes a kezelő diabetológussal konzultálni a terápia/étrend változtatásának módjáról.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2013. január 06., 14:21 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 06:43
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után