Microlacunaris infarctus

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! MRI felvételemen a következő diagnózis szerepel: "Középállásu nem tágabb kamrarendszer. Mindkét oldalon periventricularisan néhány apró microlacunaris infarctus ábrázolódott. Kóros kontrasztanyag halmozódás nem mutatható ki. A külső liquor terek normálisak. Az összes orrmelléküregben körkörös keskeny nyálkahártya megvastagodás látszik." Az MR felvétel előtt igen rosszul voltam, iszonyú szédülés, hányinger, különös hátfájás, bár nem ez az első ilyen esetem. Először 16 éve volt már ilyen tünetegyüttes, majd utána még néhányszor (Pl.influenza védőoltás után) . Lehet-e összefüggés a két probléma között (homloküreg gyulladás és érszükület között)? Nagyon fázékony vagyok. Milyen gyógyszert javasolna az erekre? Cukrom 3 havi átlaga 6.8, de eddig mindig 6.5 alatt volt. Koleszterin rendben a gyógyszerrel.Vérnyomás rendben. Üdvözlettel Péter

Dr. Tomonkó Magdolna válasza érszükület témában

Kedves Kérdező!

A krónikus arcüreg gyulladás nem függ össze érszűkülettel, de a CT-n leírt microlacunaris infarktusok sem.

Gyógyszert javasolni az ereire csak érsebészeti vizsgálat eredményének ismeretében lehet.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. december 28., 18:02 ;Megválaszolva: 2012. december 29., 22:25
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terhességi cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi itthon ujjnegyből mért cukor értékekkel kapcsolatban: Éhgyomorra mért: 4,4 Étkezést...
Inzulinrezisztencia, vagy valami más?
Kedves Tímea, Körülbelül 3 hónapja fedezték fel nálam az inzulinrezisztenciát. Jártam ezzel kapcsolatban diabetológusnál, aki enyhènek...
Inzulinrezisztencia
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia