• Cukorbetegség és cukros ételek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1-2 nappal ezelött este, munkába menet előtt megettem egy sütit, késöbb éreztem h kicsit furán érzem magam, pár perccel késöbb már éreztem h bizsereg az arcom a végtagjaim is, ki kellett mennem a levegőre de mikor felálltam már nagyon szédültem és vert a szivem nagyon, egy ideig kint maradtam a levegőn f, fel le mászkáltam probáltam megnyugodni, a hasamban is éreztem remegő bizsergő érzést meg olyan volt mintha összeszorulna, teljesen remegtem, erre persze lehet az is rásegitett h kint voltam a hüvös levegön, nemtudom.aztán bnőmmel mértünk egy vércukrot és 9, 2-es volt, pedig ennyi nem szokott lenni.később már jobban lettem. Másnap is kicsit hasonloan éreztem magam de nem volt olyan vészes mint először csak érezetem h szédölgök, ami szintén este jött ki rajtam munka előtt.Ezelött soha nem volt ilyen.Bnőm szerint mostanában sok cukros ételt ettem, ami igaz is, meg minden nap ittam tejes kv-t, továbbá munkahelyen kolát pár napon keresztül. Meg elég pörgös és stresszes munkát végzek gyárban. Most van ez az influenza járvány is, de az miért kozna vércukor emelkedést? Én csak reménykedem abban h nem vagyok cukorbeteg.Ez másokkal is elöfordul? Vagy télleg csak a sok cukros étel miatt van, azt mondták nem vagyok cukros csak a szervezet egy idő után besokall.azota nem merek enni édeset. Hozzá kell tennem dohányzom, szinte nem mozgok semmit(munkahelyet kivéve, meg néha sétálunk)stresszelek, akkor is amikor nem kéne, alkoholt nem iszom.24 éves vagyok.Emlékszem még suliban volt hasonlo de akkor csak felstresszeltem magam, ha jol emlékszem, mértek EKG-t meg hasi ultrát, meg itattak Ca-os vizet.De ez 6-7 évvel ezelőtt volt. Kérem segitsen! Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! Meg kell ismételni a mérést, minimum 12 óra éhezés után éhgyomorra legyen vénás vérből vércukorvizsgálat, ennek alapján szükség lehet terheléses vércukor-vizsgálatra is. Ebben kérje a háziorvos segítségét.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 25., 19:25; Megválaszolva: 2012. február 27., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: