• Gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő. Van egy három és féléves kisfiam, nagyon virgonc és életvidám gyerek. Szeptemberbe elkezdtünk újra óvodába járni ez azt eredményezte, hogy a gyereknek rémálmai voltak, visszaszokott a cumira és elkezdett bepisilni. ugyanis elkezdett egy másik csoportba járni, már nem a régi megszokott csoportba került vissza. A háziorvos javaslatára 1 hónapig nem kell oviba mennie. Az lenne a kérdésem, hogy elég ez az 1 hónap, hogy megszünjenek a tünetek. Valamint ha vissza kerülne a régi helyére akkor az segíthet-e. És hogyan tudnék segíteni neki, úgy érzem eszköztelen vagyok, és mit csináljak majd akkor ha vissza kerülünk az ovodába. Várom válaszát

        Dr. Veress Dóra válasza a óvoda témában

        Kedves Kérdező! Nem írja, hogy a kisfia életében van-e jelenleg más konfliktus is a csoportváltáson kívül, pl. testvér születése, szülők közti veszekedések, stb. Ha ilyen problémák nincsenek, és szeretett a kobrábi csoportjába járni, illetve lehetséges oda visszatenni, akkor vigye vissza a kicsit. Ha ez nem megy, akkor ne erőltessék egyelőre az óvodába járást, maradjon otthon vagy a nagyszülőknél, ha ez megoldható. Ha esetleg vágyik a közösségre, ami kiderül az otthon töltött egy hónap alatt, akkor el lehet gondolkozni azon, hogy csak fél napra adja be az oviba, de ebéd után már hazaviszi és otthon alszanak.


        Kérdés: 2011. szeptember 27., 12:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 00:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: