Székrekedés csecsemő

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kisfiam 5 és fél hónapos. 5 napja kóstoltattam vele meg egy kis almalevet. Két napig kapott 2-3 kiskanállal. Nem ízlett neki, így nem erőltettem. Azóta délutánonként hosszasan erőlködik, nehezen kakál. látszólag fáj a hasa. Olvastam, hogy a hozzátáplálás kezdetén lehet szorulása az új ételektől, de elképzelhető-e, hogy úgy, hogy három napja nem kap már megint csak anyatejet, úgy sem javul a helyzet. Láza nincs, kakál, de nehezen, véleménye szerint más lehet a gond, mint az almalé? tisztelettel köszönöm előre is válaszát!

Dr. Balogh Andrea válasza csecsemőtáplálás témában

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom az almalé lehet a ludas. Próbálja meg a Natrium chloratum nevű homeopátiás készítményt a 9 CH hígításból 2x5 golyóval, kis vízben feloldva odaadható, illetve lehet a babának adni Normaflore-t egy ampullával naponta.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2010. december 03., 07:59 ;Megválaszolva: 2010. december 06., 18:42
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Csecsemő nem tud inni
Tisztelt Orvos szakértő! Van egy 4 hetes kislányom! Szoptatni nem tudtam csak potolva tapszerrel, el is apadt a tej! Milumil HA starrtal kezdtuk...
Nem gyarapodik a kicsi
Tiszteletem! Azért írok, mert három hónapos kisfiamnak nincs étvágya, nem akar szopni. Időre született, egészségesen. Az első hónapban remekül...
2 hónapos babát diétáztatni?
Kedves Doktornő! A kisfiunk most 8 hetes, 3910 grammal és 57 cm-rel született. Most 6, 2 kg. A súlyához kiszámolt tápszermennyiséget kapja, de ez...
Baj ha nem eszik tápszert a baba?
Tisztelt doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 6hónapos kisfiam vagyis 5-én lesz annyi, és elkezdtük a hozzá táplálást mert tápszeresek...
keveset eszik a babám
Üdvözlöm! 11 hetes a kisfiam. 4600 gmal született, most 6700 g. Születése után antibiotikumos kezelésre szorult, mert magas volt a CRP értéke. Egy...