• Nem néz rám a babám

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kislányom 3 nap múlva lesz 8 hetes. 2600 g-mal született a 39. héten. Az aggaszt, hogy bár tárgyakat már rövid ideig nézeget, követ is a tekintetével, az arcunkba, szemünkbe alig néz, akkor is csak pár pillanatig. Úgy tudom, ebben a korban már figyelmesen kellene az arcokat néznie. Mosolyogni is csak álmában szokott vagy olykor csak úgy magának, mi nem váltunk ki belőle semmi reakciót. Ha szólok hozzá, nem fordul oda a hangomra. Császárral született, a köldökzsinór a nyakán volt, de jó Abgarral (9/10). Elképzelhető, hogy a kis súlya miatt kicsit visszább tart a fejlődésben? Legyünk türelemmel? Vagy ebben a korban már kellene a szociális érdeklődés jeleit mutatnia? Nem tudom, milyen egyéni eltérések lehetnek ebben a dologban.

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemő, látás témában

        Kedves Kérdező!

        A babák szociális mosolya általában 2 hónapos kor körül szokott kialakulni, de ettől vannak egyéni eltérések is. Van olyan kisbaba, akinek csak 3, 5-4 hónapos korában jelenik meg és semmi baja nincsen. A babák egy része természetesnek veszi, hogy mi ott vagyunk vele és nem nagyon reagál ránk, inkább figyeli a körülötte levő tárgyakat vagy idegen embereket. Szóval azt gondolom még korai aggódni, legyen egy kis türelemmel. Mivel azonban írta, hogy a hangjára nem figyel oda érdemes egy hallásvizsgálatra elvinnie a kicsit, de addig is ha hangosan tapsol valamelyik füle mellett, majd a másik mellett figyelje meg, hogy kislánya reagál e rá, ezzel a módszerrel már ki tudja szűrni a nagyobb mértékű halláskárosodást.




        Kérdés: 2010-02-05 11:01:42; Megválaszolva: 2010. február 05., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: