• Mivel tudnám a 16 honapos kisfiamat leszoktatni fözési függöségéröl?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.nő! Kisfiam 16 hónapos. Elég eleven, izgő-mozgó, nemnagyon foglalja le a játékai. Nagyon anyás, sok időt töltünk együtt. Apukájátis szereti, de ha akármire szüksége van nekem szol. Délelötönként, ha éppen nem alszik csak ugy tudok fözni hogy fogom a kezembe, mivel addig rajtam csimpázkodik, erőszakoskodik, sír mig felnem veszem és vele együtt fözök. Evvel olyan sok gond nemis volt egy ideig, de viszont, a nap nagy része, azzal telik hogy megfogja a kezem és huzz ki a konyhába, addig erőszakoskodik rajtam, amig kinem megyek vele, felkell vennem és mutat a lábasra hogy fözzünk. Elején nem foglalkoztam vele, ugy gondoltam normális az ilyen, még a szobaba vettem neki egy kis konyhát hogy lefoglalja magát.Játszik is vele de azis max 5 perc. De mára már a nap nagy részébe fözni akar, amin én fözök. A kérdésem az lenne mivel tudnám leszoktatni erröl a fözési mániájáról? Mivel tudnám lefoglalni napközben, mível nagyon a fözésen és néha a takaritáson kivül más nemnagyon érdekli. Válaszát előreis köszönöm

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermeknevelés témában

        Kedves Kérdező! Nagyon aranyos kisfia lehet. Lehet, hogy majdan ő lesz a világ egyik legjobb szakácsa és legrendesebb férje ha lehet nagyon ne szoktassa le ezekről a dolgokról:). A jobb idő beköszöntével a játszóterezés jó időtöltés lehet, hasonló korú gyerekekkel összejönni akár otthon- bár ebben az életkorban még annyira nem kötik le a társaik - esetleg zenélő játékkal próbálkozni hátha a zene felkelti érdeklődését, képes könyv, kirakós kocka, mondókázás miközben a mondóka alatt tapsolnak, höcögteti a térdén - van ilyen mondókás könyv amikor a kicsit is bevonja a mondókázásba. Most ennyi ötletem volt így hirtelenjében, remélem valamelyik beválik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 19., 23:31; Megválaszolva: 2016. január 22., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Orvos szakértő! Van egy 4 hetes kislányom! Szoptatni nem tudtam csak potolva tapszerrel, el is apadt a tej! Milumil HA starrtal kezdtuk táplálni! Nagyon mohón szívta a cumisuveget, ezért fuldoklott es felrenyelt, bukott meg orakkal az...