Hiperaktivitas, alvaszavar, agybavizeles

Kedves Doktornö, Kedves Doktorur, van egy harom eves kis fiu unokam es a szülöknek napi szinten meg kell küzdeniük a lefektetes problemajaval, ugyanis este tul aktiv es nem akar agyba menni. Ha pedig nagy nehezen elalszik, van ugy hogy ejszaka felriad, sir, ezzel felebreszti 9 honapos kistestveret aki szinten eleg rosszul alvo kisbaba. A szülök mar teljesen ki vannak merülve, nem birjak idegileg es elfogy a türelmük, ami ahhoz vezet, hogy kiabalnak a gyerekeknek. Az agyba vizeles is eleg gyakran elöfordul, pedig mar egy ideje szobatiszta a kisunokam. Ujabban arra gyanakodnak, hogy a gyerek szellemet lat, mert furcsa dolgokat probal megertetni a szüleivel. Igazabol meg nem beszel jol, most kezdi összerakni a szotagokat, neha az az erzesem, hogy nem mer megszolalni, talan fel a sajat hangjatol. Az apuka eleg ideges, hirtelen lobbanekony termeszetü, rendmanias es igy a kisunokam minden leejtett falat utan összerezzen, hogy most vajon mi lesz. Kerem a tanacsat, hogy vajon szüksege van-e a gyereknek egy pszichologusra, vagy az apukanak kellene therapiara menni. En mar nem is tudom, hogy mitevö legyek, de mindig attol felek, hogy valami komoly dolog fog törtenni, ha idöben nem kap segitseget a csalad a gyerekneveles tekinteteben. Elöre is köszönöm a tanacsadast. Üdvözlettel egy aggodo nagymama.

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza a gyermeknevelés témában

Kedves Aggódó Nagymama! Az esti nehéz elalvásnak számtalan oka lehet. Többek között, ha délután jól kialussza magát, akkor bizony este 8 körül nehéz ágyba tenni a gyereket. Azt is tudomásul kell venni, hogy közel sem azonos az alvásigényük a gyerekeknek, ami felnőttkorban is megmutatkozik. Ami pedig az éjszakai felriadást illeti: ebben az életkorban igen gyakori jelenség, sőt az sem ritka, hogy átvándorolnak a szülőkhöz, ami akár még évekig is eltarthat! Ez összefüggésbe hozható az élénkülő fantázia- illetve álomtevékenységgel. Csökkenteni lehet az éjszakai nyugtalanságot/felriadást, ha nem ideges, feszült, kiabálással teli az este. Kisgyerekek mellett az apuka túlzott pedantériáját sem ártana csökkenteni! Útmutatásért forduljanak az illetékes nevelési tanácsadó munkatársaihoz vagy keressenek fel egy magánrendelést. Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2014. április 09., 20:33; Megválaszolva: 2014. április 12., 20:38
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba