Szobatisztaság

Tisztelt Doktornő/Úr! Problémánk a következő: kisfiam szeptemberben volt 3 éves.Bölcsis volt, most ovis. A szobatisztaság nappal rendben van, alvásközben viszont semmi jele.pelenkát adok rá, nem jelzi, hogy kell neki és a pelus rendszeresen nedves.Gondolom ennek még adhatok időt!? A másik probléma a kakilás, mert nagyon keményet kakilik és vagy visszatartja, vagy alvás közben végzi el. Az óvónő pszichológushoz akar küldeni, de szeretném, ha mi tudnánk megoldani, ha van rá valami módszer! És a harmadik probléma, amit mindenki elfogad csak az óvó néni nem, hogy kisfiam szégyenlős és a felnőttekhez/akiket nem ismer és az óvodában/nem beszél.Gyerekekkel társalog itthon sokat beszél, szépen és bő szókinccsel! Várom válaszát, mert szeretnék gyermekemnek segíteni, ha egyáltalán segítségre szorul! Köszönettel: Jastyúrné Zsóka

Legfrissebb cikkek a témában

Léder Rózsa válasza szobatisztaság témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által leírt tünetek kisfia szorongásos állapotára engednek következtetni. Az egyes tünetek mögött különböző okok is meghúzódhatnak, de inkább egy általános szorongás más-más területen való megjelenéséről lehet szó. Emellett szól, hogy, amikor ellazult állapotban van (alvás, számára biztonságot jelentő környezet) , rendben mennek a dolgok.

A kiváltó ok megtalálásához több összetevőt kellene körbejárni, pl.:szobatisztaságra szoktatás körülményei, (családon kívüli) felnőttekkel való kapcsolata, milyen elvárásoknak kell megfelelnie …

Az ilyen jellegű problémák szakember által történő feltárása, és az ezt követő egyénre szabott tanácsok segítségével oldhatók meg. Az így kapott tanácsok a gyermeket, a szülőt, az óvónőt segítik. A nem, vagy nem megfelelően kezelt szorongás komoly következményekkel járhat akár a felnőttkorra nézve is.

A kisfia segítségre szorul, segítsen neki (és egyben sajátmagának is ) , mielőbb keressenek fel egy gyermekpszichológust.

Megnyugtató rendeződés kívánva:

Léder Rózsa

Kérdés: 2011. november 21., 10:52; Megválaszolva: 2011. november 26., 08:26
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Szobatisztaság
Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! Van egy 3 éves kislány unokám, aki 32 hétre született annak idején terhességi mérgezés miatt. Elvileg semmi szervi...
Tanácsot kérnék
Gyermekem 3 és fél éves elmúlt. 3 hónaposan veleszületett végbél fejlődési rendellenességre megműtötték. Szűk volt a végbélnyílása. Szinte...
szobatisztaság
Tisztelt Doktor! Kisfiam október végén lesz 3 éves. Júniusban kezdtem, hogy nappalra bugyit adtam a kisfiamra. Ekkor még a bilire is ráült nem mindig...
Széklet visszatartása
Három és fél éves kislányom nagyon ritkán kakil. Nincs szorulása, hanem mikor jön az inger majd megszakad, hogy visszatartsa és ez sikerül is neki...
Nevelésem "kudarca"
Tisztelt Doktornő, Pszichológusnő! A kisfiamról lenne szó.Hároméves elmúlt szeptemberben és nem kezdtük el az óvodát, mert nem vált...