• Szobatisztaság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Problémánk a következő:kisfiam szeptemberben volt 3 éves.Bölcsis volt,most ovis.A szobatisztaság nappal rendben van,alvásközben viszont semmi jele.pelenkát adok rá,nem jelzi,hogy kell neki és a pelus rendszeresen nedves.Gondolom ennek még adhatok időt!? A másik probléma a kakilás,mert nagyon keményet kakilik és vagy visszatartja,vagy alvás közben végzi el.Az óvónő pszichológushoz akar küldeni,de szeretném,ha mi tudnánk megoldani,ha van rá valami módszer! És a harmadik probléma,amit mindenki elfogad csak az óvó néni nem,hogy kisfiam szégyenlős és a felnőttekhez/akiket nem ismer és az óvodában/nem beszél.Gyerekekkel társalog itthon sokat beszél,szépen és bő szókinccsel! Várom válaszát,mert szeretnék gyermekemnek segíteni,ha egyáltalán segítségre szorul! Köszönettel:Jastyúrné Zsóka

        Léder Rózsa válasza a szobatisztaság témában

        Tisztelt Kérdező! Az Ön által leírt tünetek kisfia szorongásos állapotára engednek következtetni. Az egyes tünetek mögött különböző okok is meghúzódhatnak, de inkább egy általános szorongás más-más területen való megjelenéséről lehet szó. Emellett szól, hogy, amikor ellazult állapotban van (alvás, számára biztonságot jelentő környezet), rendben mennek a dolgok. A kiváltó ok megtalálásához több összetevőt kellene körbejárni, pl. :szobatisztaságra szoktatás körülményei, (családon kívüli) felnőttekkel való kapcsolata, milyen elvárásoknak kell megfelelnie … Az ilyen jellegű problémák szakember által történő feltárása, és az ezt követő egyénre szabott tanácsok segítségével oldhatók meg. Az így kapott tanácsok a gyermeket, a szülőt, az óvónőt segítik. A nem, vagy nem megfelelően kezelt szorongás komoly következményekkel járhat akár a felnőttkorra nézve is. A kisfia segítségre szorul, segítsen neki (és egyben sajátmagának is ), mielőbb keressenek fel egy gyermekpszichológust. Megnyugtató rendeződés kívánva: Léder Rózsa


        Léder Rózsa
        Szakpszichológus

         Léder Rózsa
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 21., 10:52; Megválaszolva: 2011. november 26., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés