Mi a következménye ha a gennyet nem tudják leszívni a mellhártyákból?

Tisztelt Doktornő! Édesanyám 53 éves 20 évig dohányzott kb. 1 hónapja kórházba került magas lázzal, oldalfájdalommal. Azóta nem cigizik. Kiderült tüdőgyulladása, mellhártya gyulladása van és folyadék van a tüdejében és a vérnyomás is nagyon magas 180, 190. Megszúrták mintavétel céljából de nem jött le semmi. Majd bevezettek egy csövet és szívatni kezdték a folyadékot. Zöldes színű kevés mennyiségű váladék távozott, de 1 nap után ki kellet venni mivel ideget érintettek és nagyon fájdalmassá vált. Gyógyszeres kezelés következet antibiotikummal 2 hétig. Azt mondták minimális folyadék maradt a tüdőben, mivel a folyadék nagy része felszívódott. Ezek után hazaengedték de 2-3 nap után elment a hangja alig tudott beszélni. Nagyfokú gyengeség erős izzadás és hőhullámok jelentkeztek nála. Újra kórházba került ahol Ct alapján 3-4 deci gennyes betokosodott folyadékról beszéltek amit ismét leakartak szívni. Nem sikerült mivel túl sürű. Igy Haza engedték és más fajta gyógyszereket kap. Én nagyon aggódom, mivel 1 hónapi gyógyszeres kezeléssel nem szívódott fel a folyadék így nem tartom valószínűnek hogy fel fog. Félek hogy túl sokáig várunk. Elszaporodhat a genny, átterjedhet vagy okozhat valamilyen súlyos problémát ha nem távolítják el időben? Ha igen akkor mit? Illetve nem-e lehetne elkerülni a műtéti beavatkozást valamilyen kisebb kockázattal járó beavatkozással? Úgy tudom hogy mellkas sebészeti beavatkozásnak nagyon nagy a veszélye. Van alapja az aggodalmamnak? Kérem doktornőt adjon valamilyen tanácsot, mi a teendő ilyenkor? Előre is köszönöm válaszát. Köszönettel: Kiss Petra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza Mellkasi folyadék témában

Kedves Petra!

Édesanyja betegségének eredetét nem ismerem, az oka, sokféle lehet.

Tüdőgyógyászuk biztosan megtalálja a megoldást.

Ha más mód nincs, a műtétet nem lehet elkerülni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. november 06., 22:47; Megválaszolva: 2014. november 10., 16:21
Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ez a vizsgálat októberben készült. KLINIKAI ADATOK ÉS A VIZSGÁLAT INDIKÁCIÓJA: Fullad, köhög. kardiológus utalta be...
Krónikus hörghurut kínai vakcina
Tisztelt Doktornő! A kérdésem, hogy krónikus hörghurut mellett, köhögéssel, mely köpetürítéssel is jár, a kínai oltás felvehető, ha...
COPD gyanú ....?
Tisztelt Doktornő! 3 hete légzési nehézségem volt. Alvás közben jelentkezett. Köhögni nem köhögtem csak reggelente, néha barna váladékkal (25...
Lehet-e roncs tüdőbetegséggel...
Kedves Doktornő? Anyukám 81 éves és úgynevezett roncstüdővel született, illetve még a kórházi pappírokon még az is szerepel, hogy ki vannak...
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérne! Folyamatos szédülésem van sajnos a nap 24 órájában. Ezzel kapcsolatban minden létező...