szivrendszeri és légzési probléma

utóbb kiderült +idült obstructiv tüdőbetegség, az atimos inh. aer. 2x1 használatát írta fel a tüdőgyógyász KÉRDÉS: figyelembe vette-e hogy szivbetegségeknél rizikós ennek a szernek a használata, azaz alkalmazhatom-e?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza COPD témában

Kedves Kérdező!

A légzést könnyítő, hörgőtágító szereknek, így az Atimosnak is lehetnek hatásai a szívre. Ritkán előfordul szaporább szívműködés, enyhe vérnyomás emelkedés. Ezek ritkán olyan mértékűek, hogy a gyógyszerelésen változtatni kelljen. A 2x1 adag, viszonylag kis dózis, emellett általában nem kell számítani mellékhatásra. Nagyon sok szív és érrendszeri betegünk használja ezt a gyógyszert, nyugodtan kezdje el Ön is! Ha mégis tapasztal kellemetlen tünetet (hevesebb, vagy nem ritmusos szívműködést) beszélje meg kezelőorvosával.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2013. január 03., 14:12; Megválaszolva: 2013. január 05., 22:07
Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)
COPD diagnozis (stad: B)
Tisztelt Segitséget adó orvos! Megprobálom röviden: 1972-ben és 2011-ben pajzsmirigy mütétem volt, a tsh érték jó volt, de nagyon megnagyobbodott...
COPD Medrol függőség
Férjemnél kb. 10 éve fenn áll ez a betegség. A betegség tüneteit, általában MEDROL -al teszik elviselhetőbbé (korházi kezelés alatt) . 1 éve...
COPD gyógyitása
Decemberben Copd-ét állapitottak meg nálam.Sulyos fokut, korházi kezelés után, tüdögondozoi intézettől megfelelő gyógyszereket kaptam, azóta...
Fennáll-e még a COPD nálam?
Korábban, kb.4 éve COPD-t állapítottak meg nálam.Berodual pumpa használata után megszűntek a tüneteim, 1/2 éve a tüdőröntgen koromnak megfelelő...
mit jelent orvosi Epikrizis
Megkérdezem idült obstruktív tüdőbetegségem milyen státuszban van halk kissé érdekes légzést állapított meg. Mrtg st.idem mindkét alsó...