szivrendszeri és légzési probléma

utóbb kiderült +idült obstructiv tüdőbetegség, az atimos inh. aer. 2x1 használatát írta fel a tüdőgyógyász KÉRDÉS:figyelembe vette-e hogy szivbetegségeknél rizikós ennek a szernek a használata, azaz alkalmazhatom-e?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a COPD témában

Kedves Kérdező! A légzést könnyítő, hörgőtágító szereknek, így az Atimosnak is lehetnek hatásai a szívre. Ritkán előfordul szaporább szívműködés, enyhe vérnyomás emelkedés. Ezek ritkán olyan mértékűek, hogy a gyógyszerelésen változtatni kelljen. A 2x1 adag, viszonylag kis dózis, emellett általában nem kell számítani mellékhatásra. Nagyon sok szív és érrendszeri betegünk használja ezt a gyógyszert, nyugodtan kezdje el Ön is! Ha mégis tapasztal kellemetlen tünetet( hevesebb, vagy nem ritmusos szívműködést) beszélje meg kezelőorvosával. Üdvözlettel:

Kérdés: 2013. január 03., 14:12; Megválaszolva: 2013. január 05., 22:07
Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)
Mitől véres néha a köpetem
Tisztelt Főorvos asszony ! COPD-s betegségem van,hosszú évek óta.Kaptam rá gyógyszert,de most csak egy fajtát használok/ Foster /azt sem...
BNO kód idült légzési...
Tisztelt Doktor Nő! Szeretném megkérdezni hogy nekem van Idült obstructiv tüdőbetegségem és Emphysemám, hogy a csatolt lelet alapján véleménye...
Tanács kérés COPD?
Tisztelt Doktornő. 28 eves no vagyok, tavalx oktoberben derult ki hogy kezdodo COPD m van, vagyis meg nem alakult ki, stadium illetve lathato rongen kep...
C. O. P. D. Kezelése.
Üdvözletem! Édesanyám Copd-s beteg kb 8-9 éve. Minimálisan de még dohányzik, sajnos nem sikerült leszoknia. Berodual-N és Symbicort Turbuhaler-t...
Mi lehet a megoldás?
Férjemet több mint 10éve kezelik copdvel. Ritkán fordult elő hogy erösseben begyuladtak a hörgök.Ez év juniusa ota 3szor volt korházba copd acut...