Légzőszervi panaszok

Tisztelt Cím! 23 éves fiú vagyok.14 éves korom óta dohányoztam, az utóbbi 3-4 évben láncdohányossá váltam 30-40 szálat szívtam naponta. Az elmúlt egy évben legalább 15 alkalommal kíséreltem meg megszabadulni a szenvedélyemtől, és mostanra eljutottam odáig, hogy undorodom még a gondolattól is, hogy újra a számba vegyek ezt a bűzrudat.12 napja nem gyújtottam rá.Elvonási tüneteim nincsenek, a rettegés miatt ami a hatalmába kerített. Mivel külföldön dolgozom, és itt nincs betegbiztosításom, és csak szeptemberben megyek haza, nem tudom kivizsgáltatni magam.Panaszaim: Amikor reggel felkelek, és ha mély levegőt veszek, fájdalmat érzek a mellkasomban.Ez néhány perc múlva elmúlik.Köhögök, de köpetürítés nincs, és ha tüsszentek barnás-feketés anyagot jön fel, de ha köhögök semmi. Mintha lenne valami a légcsövemben amit felkellene köhögnöm. 187 centis és 126 kilós vagyok, mezomorf testalkattal, erős csontokkal és nagyjából 20 kiló felesleggel.Leteszteltem mennyire bírom a terhelést, és 15-20 perc lehető leggyorsabban végrehajtott gyaloglás közben közepes légszomjam van, mély levegőt kell vennem.Ha felsprintelek a 3ik emeletre, közepes légszomjam van. Attól rettegek, hogy esetleg kezdődő tüdőtágulatom van.Kivizsgáltatni magam egyelőre nem tudom, de remegek és szorongok az idegességtől, naponta többször van dühkitörésem a félelem miatt. Mekkora az esélye, hogy COPD-S lehetek? Mennyire gyakori ez a betegség a korosztályomban azok közt akik dohányoztak? Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kardos Tamás válasza COPD témában

23 évesen nagyon ritka, hogy tüdőtágulata legyen valakinek, bár a utóbbi évek erős dohányzása miatt a kockázat fokozott, hogy a későbbiekben kialakulhat. Javasolt lenne a testsúly csökkentése is, valamint valamilyen rendszeres testmozgás is. Mindenképpen javaslom, hogy ha teheti, vizsgáltassa ki magát, és semmiképpen se szokjon vissza a dohányzásra. A panaszok alapján felmerülhet kezdődő COPD, de ez ilyen fiatal korban, még az erős dohányzás mellett is nagyon ritka

Kérdés: 2012. július 16., 21:35; Megválaszolva: 2012. július 18., 11:02
Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)
COPD gyanú ....?
Tisztelt Doktornő! 3 hete légzési nehézségem volt. Alvás közben jelentkezett. Köhögni nem köhögtem csak reggelente, néha barna váladékkal (25...
Lehet-e roncs tüdőbetegséggel...
Kedves Doktornő? Anyukám 81 éves és úgynevezett roncstüdővel született, illetve még a kórházi pappírokon még az is szerepel, hogy ki vannak...
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérne! Folyamatos szédülésem van sajnos a nap 24 órájában. Ezzel kapcsolatban minden létező...
Mitől véres néha a köpetem
Tisztelt Főorvos asszony! COPD-s betegségem van,hosszú évek óta.Kaptam rá gyógyszert,de most csak egy fajtát használok/ Foster /azt sem...
BNO kód idült légzési...
Tisztelt Doktor Nő! Szeretném megkérdezni hogy nekem van Idült obstructiv tüdőbetegségem és Emphysemám, hogy a csatolt lelet alapján véleménye...