• Bőrgyógyászat!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 2011.09.13-án a nyakamról eltávolítottak egy naevus-t!Ma kaptam meg a szövettani eredményt,melyben ez áll:Közepes fokú strukturális és cytológiai atípia igazolódott!A rendszeres klinikai kontroll indokolt!Mikroszkópos leírás:A hámon belül Pagetoid-terjedés,a melanocytak a hám felső harmadában is megfigyelhetők,a lenyúló hámpapillák körül eosinophil fiibroplasia mutatkozik,néhol a basalis membran sem ítélhető meg!Emellett intradermalisan,nagy tömegben hemosiderin tartalmú macrophagok és relatív nagy maggal prominens nucleolust tartalmazó hisztiocyter jellegű halványabb sejtek figyelhatő meg!Utóbbiak a papillaris dermis rétegén túl a reticularis dermis felső harmadában is megfigyelhetők%A superficialis capillarisok körül lymphocytakat melanophagokat tartalmazó intenzív lobsejtes beszűrődés látható!Immunhisztokémiai vizsgálattal junctionalisan és intradermalisan S 100 pozitív,HMB45 negatív,Melan A pozitív reakció igazolódott! Szeretném kérdezni,hogy ez mit jelent!?Köszönettel!Zsanett

        Dr. Bodnár Edina válasza a anyajegy témában

        Azt jelenti ez a szövettan, hogy egy atípusos anyajegy került a nyakáról eltávolításra, és nem melanoma.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 12., 19:09; Megválaszolva: 2011. október 16., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy