• Hajhullás-Fejbőr probléma újra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Sokáig fennálló fejbőrproblémával küszködtem kb.1 éve. Nagyon hullott sokáig a hajam, fájdalmas búbok voltak a fejbőrömön. Viszketett is. Aztán azt mondták nekem, hogy ez zsíros korpa baktérium, így kerestem arra való sampont, a balzsamot abszolút elhagytam. A lényeg, hogy aztán észrevétlenül, elmúlt a hosszú idő óta fennálló mindenféle probléma. Most viszont előjött. Amire gyanakszom, az az, hogy nemrégiben nem a hajkefémmel szárítottam meg a hajam. Nemsokára, talán kb. 5 nap után, előjöttek a fájdalmas, viszkető búbok. Hajhullásom még nem indult meg újra. Van még 2-3 vízhólyagszerű búb is a fejbőrömön. Mit tegyek?Mi ez a betegség? Köszönöm válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A felvázolt tünetei az igen gyakori seborrhoeás bőrgyulladásnak felelnek meg. Ez zsíros korpásodással, pattanásszerű kiütésekkel jár. Szépen kezelhető, tünetmentesíthető, de nem gyógyítható betegség. Részletesebben is olvashat róla a webbeteg oldalain a seborrhoea címszó alatt.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 05., 18:10; Megválaszolva: 2011. július 13., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés