Diagnozis Keratoacantoma, ez rosszindulatú daganat?

Tisztelt Doktornő Én már kérdeztem a szemölccsel kapcsolatban Őntől, és elmentem bőrgyógyászhoz aki a leletre azt írta rá hogy 6 mm átm-ű szaruval töltött papula.Diagnozis: Keratoacantoma. Mivel nem értek hozzá ez ugye nem rosszindulatú daganat? Mert nagyon félek. Köszönöm válaszát: Anita

WEBBeteg szakértő válasza bőrdaganat témában

Kedves Kérdező!

Ez nem is tartozik a bőrgyógyászati szaknyelvben szemölcsnek nevezett képződmények közé. Az esetek egy részében magától visszahúzódik, azonban kb. minden ötödik keratoacanthoma talaján laphámrák fejlődik ki, ezért műtét javasolt.

Általános szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. május 18., 12:51; Megválaszolva: 2011. május 19., 15:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrdaganat lenne?
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Az utóbbi hónapokban észrevettem a hátamon egy fájdalmas bőrelváltozást. Vajon lehet-e ez valamilyen daganat?
B-sejtes Lymphoid hyperplasia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2007-ben volt egy borsó nagyságú, kiemelkedő, gyulladtnak látszó csomó a hátamon. Kimetszették, és a szövettan...
Komoly probléma?
Tisztelt Doktorm Úr/Nő! Egy könnyedén kitapintható kemény csomót észleltem férjem (35 éves) jobb oldalán (eléggé terjedelmessé vált...
Piros bőrelváltozás a mellen
Tisztelt Doktornő! Tegnap este fürdéskor vettem észre a jobb mellem kéz felőli oldalán egy gombostűfejnyi alvadtvér színü kis pontot. Olyan mint...
Bőrsérülések ujjakon