Megdagadt ujj

Kedves Doktor Úr/ Doktornő! Néhány napja az egyik kézujjamon a bőr a körmöm bal oldalán érzékenyebbé vált, tegnapra viszont már teljesen megdagadt és érintésre fáj is. Bekentem már svédcseppel, attól nappalra el is múlt a fájdalom és kevésbé volt dagadt, most estére azonban újra dagadtabb és fájdalmasabb. Tegnap óta piros is. Gondoltam rá, hogy esetleg az előző hétvégi kerti munka miatt lehet, de nem dolgoztam olyan helyen, ahol tüskés növény lett volna, ill. nem éreztem semmilyen csípést sem. Mi okozhatja a fájdalmat, ill. milyen kenőcs segíthetne? Ha el kellene menjek vele orvoshoz, elképzelhető, hogy valamit csinálnak vele? Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Csuth Ágnes válasza körömágy témában

Kedves Hölgyem!

Körömágygyulladásról lehet szó, ezt apró sérülés is kiválthatta. Forduljon orvoshoz, mert a gyulladás a lágyrészekben könnyen terjed, addig is tegyen rá Betadine kenőcsös párakötést. A tünetek súlyosságától és a párakötésre való reagálástól függ a későbbi teendő.

Kérdés: 2011. április 09., 19:29; Megválaszolva: 2011. április 11., 09:20

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...