• Anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! A bal comb hajlító oldalán glutealis redő alatt 4*3mm átm., klinikai és dermatoscopos kép alapján benignus naevus található. Irritációnak kitett loc-ra tekintettel in toto eltávolítása javasolt. Ez egy nem kiemelkedő, sima anyajegy. Volt már kiemelkedő anyajegy levételem, attól nem tartottam. Itt viszont nem tudom, hogy a sebész honnan tudja, hogy milyen mélyen vágja ki az anyajegyet, hogy a gyökere ne maradjon benne, ami aztán elrákosodhat. (A bőrgyógyász szerint a sebész tudja a dolgát.) Az egyik bőrgyógyász szerint el kell távolítani /ülőmunkát végzek, ezéltal nyomódik, dörzsölődik), a másik szerint nem fontos. Évek óta megvan, picit nőtt az átmérője. Ha levetetem, a helye el tud rákosodni? Másik anyajegyem kb. 7-8 cm-re van a mellbimbótól a vállam felé, ezt a melltartó kosara dörzsöli, ezért akarom levetetni. Meg kell ezt nézetnem nőgyógyásszal is, vagy elég a bőrgyógyász véleménye. 2 hét múlva lesz a műtét, ezért gyors választ várok. Köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező! Az anyajegyek vizsgálatához bőrgyógyászati vizsgálat szükséges, nem nőgyógyászati, akárhol is legyenek azok. Az anyajegy eltávolításánál valóban bízzon a sebész szakértelmében, ő biztonsági zóna ráhagyásával távolítja el, és ha a szövettan azt igazolja, hogy van rosszindulatú sejt, és az eltávolítás nem az épben történt, akkor újabb műtét történik. De ha az anyajegy békés, és az eltávolítás preventív jellegű, nagy valószínűséggel rendben lesz a szövettan is. Egyébként a sérülésnek kitett anyajegyeket javasolt levetetni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 23., 20:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés