Ujjszopás okozta bőrgyulladás, ill. anyajegy vizsgálata

Üdvözlöm! Kislányom pár hónapos kora óta szopja az ujját, eddig egyszer volt gond belőle, primafucort kenőcsöt írt fel rá a kerületi gyermek bőrgyógyász. Most megint begyulladt az ujja, a primafucort krémünk 1 éve fel van bontva, nem merem már azzal kenni, azt szeretném kérdezni, hogy van-e erre a problémára olyan kenőcs, ami nem vényköteles. Egy másik kérdésem pedig, hogy a közelmúltban megnézettem az anyajegyeimet, de csak a rendelőt elhagyva kezdtem el gondolkodni rajta. hogy valóban elég-e egy anyajegy vizsgálatára 1-2 másodperc, annyi ideig tartotta rajtuk a doktornő a nagyítót (elnézést, ha nem így hívják). Most voltam először ilyen vizsgálaton, nincs viszonyítási alapom, csak annyi, hogy a televízióban az ilyen témájú műsorokban azt látni. hogy hosszasan néznek egy-egy anyajegyet. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a anyajegy témában

Kedves kérdező! A gyulladt ujjacskára jobb ha pl. a Bepanthen plusz krémet használja, ami hámosít, gyulladást csökkent. Az Ön által említett szteroidot nem jó, ha lenyalja a gyermek, szisztémás mellékhatásai lehetnek. Az anyajegyvizsgálat esetén pedig egy "békés" anyajegy vizsgálata valóban nem igényel néhány másodpercnél többet, a szabálytalan anyajegyeket hosszasabban, alaposabban vizsgáljuk a dermatoszkóppal.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 17., 23:32; Megválaszolva: 2010. augusztus 19., 13:59
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?